vlinders en libellen puzzelen - primair

Vlinders en libellen leren herkennen en puzzelen op Nature Talks

De Vlinderstichting
29-OKT-2018 - Op 10 en 11 november wordt in de Reehorst in Ede voor de derde keer het Natuurfotofestival Nature Talks gehouden. Net als de vorige jaren is De Vlinderstichting daar ook aanwezig met lezingen, presentaties, maar ook met puzzelen met foto’s van vlinders en libellen. Kom gerust langs met plaatjes waar je nog geen naam bij hebt kunnen vinden.

In de 'vlinderzaal' worden zowel zaterdag als zondag de hele dag presentaties gegeven over vlinders en libellen. Dat zijn verhalen over de herkenning, bijvoorbeeld van blauwe juffers, heidelibellen en nachtvlinders, maar ook schitterende vlinderreisverhalen. Zo komen de vlinders van Macedonië aan de orde, maar gaan we ook keizers-, kardinaals- en tsarenmantels zien uit Hongarije en komt er informatie over de nieuwe vlinderfotoreizen die vanaf volgend jaar worden georganiseerd naar de Eifel en de Ardennen. Irma Wynhoff vertelt u alles over het intieme leven van de mierenblauwtjes en nachtvlinders, hommels, bijen en bermen komen aan bod. Er is ook een presentatie over de nieuwe dagvlinders die de afgelopen jaren zijn verschenen in ons land en over welke er mogelijk de komende jaren nog aan komen. Alle presentaties maken natuurlijk gebruik van prachtig fotomateriaal, want we zijn niet voor niets op het natuurfotofestival Nature Talks!

De Tsarenmantel is een typische vlinder van Oost-Europa

In de wandelgangen, maar met name in de lange pauze, tussen 11.55 uur en 13.30 uur kun je langskomen met je foto’s die we dan samen op naam brengen. We hebben allerlei gidsen bij de hand en kunnen zo er samen vast en zeker uitkomen. Het Nature Talks Fotofestival heeft een hoofdprogramma met internationale fotografen in de grote schouwburgzaal en een basisprogramma in de rest van de Reehorst. De Vlinderstichting-activiteiten zijn allemaal binnen het basisprogramma te bezoeken. Dat basisprogramma heeft nog veel meer boeiende onderdelen zoals vijftien (foto)lezingen per dag door Nederlandse en Belgische fotografen, een filmzaal met diverse natuurfilms, lezingen van Duikeninbeeld en Stichting Deel de Natuur, exposities met onder andere de winnaars van de fotowedstrijd Nature Photographer of the Year, tweeduizend vierkante meter natuurfotografiebeurs (met beursaanbiedingen van elke standhouder of merk die alleen dan geldig zijn), natuurfotoclubpresentaties en nog veel meer.

Naast veel info over herkenning van vlinders en libellen is er ook aandacht voor vlinderreizen

Kom ook genieten van prachtige natuurfoto’s en leer meer over de herkenning van vlinders en libellen. Neem je foto’s met nog onbekende vlinders en libellen mee en wie weet dat we er samen uitkomen.

Meer informatie

Tekst en foto’s: Kars Veling, De Vlinderstichting