Man met gieter en regenton

Het online klimaatwarenhuis is open!

Provincie Noord-Brabant
1-JUN-2020 - De klimaatuitdaging is van ons allemaal. Daarom hebben de regio Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant de afgelopen maanden samen het online klimaatwarenhuis ontwikkeld. Je downloadt daar eenvoudig de benodigde middelen om zelf te gebruiken in je klimaatbewustzijn-campagnes en -acties.

Een foto die je vindt in het klimaatwarenhuisHet klimaat verandert en dat merken we: hoosbuien, hitte en droogte komen steeds vaker voor. Het is hard nodig om onze leefomgeving aan te passen aan deze weersextremen.

Het online klimaatwarenhuis is een plek waar je van alles vindt om je te helpen bij onze gezamenlijke maatschappelijke uitdaging: het klimaatbewustzijn van inwoners in alle gemeenten vergroten. Hier vind je kant-en-klare acties, draaiboeken, persberichten en beeldmateriaal. Download wat je nodig hebt en ga direct aan de slag!

In de eerste weken dat het warenhuis open was, kwamen er al meer dan duizend bezoekers en zijn honderden downloads gedaan. Zo kun je er bijvoorbeeld het klimaatspel van het Land van Cuijk vinden. Een leuke manier voor het basisonderwijs om te leren over klimaatverandering en wat je daar als inwoner aan kunt doen.

Van ons allemaal 

Speel het klimaatspel en help jouw schoolplein te vergroenen.

Het online klimaatwarenhuis is voor iedereen en maken we samen. Je bent van harte uitgenodigd om ervaringen, bestanden en rechtenvrij beeldmateriaal aan te leveren die anderen inspireren en verder kunnen helpen. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en ervaring en besparen daarmee tijd en geld.

Het klimaatwarenhuis is een initiatief van de regio Noordoost Brabant en provincie Noord-Brabant. Het klimaatwarenhuis is onderdeel van het klimaatportaal van Noord-Brabant, het platform voor klimaatadaptatie.

Tekst: provincie Noord-Brabant
Foto’s: Klimaatwarenhuis