Sluipvlieg

Eikenprocessierups bestrijden met oplossingen uit de natuur

Provincie Gelderland
6-DEC-2020 - Op 9 december 2020 is het startevent van het 5-jarig LIFE-project 'Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden’. In dit project werken we samen met Belgische en Nederlandse partners aan oplossingen om het aantal eikenprocessierupsen terug te dringen.

Natuurlijke oplossingen beter voor biodiversiteit

Mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen spelen een centrale rol in het LIFE-project, Dit vijf jaar durende project heeft als doel te onderzoeken en vergelijken welke natuurlijke methoden het meeste effect hebben. Het terugdringen van de eikenprocessierups langs de provinciale wegen heeft volop onze aandacht. Ook wij testen verschillende natuurlijke methodes en brengen de komende vijf jaar onze ervaring in het LIFE-project onder de aandacht. Daarnaast vinden we het belangrijk om beheerders in heel Gelderland te betrekken. Zoveel mogelijk inzetten op natuurlijke methoden is beter voor de biodiversiteit en draagt bij aan een betere leefomgeving in Gelderland.

Online startevent LIFE-project 

Wilt u meer te weten komen over het LIFE-project 'Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden’? Maakt u graag kennis met de projectpartners en de ecologische technieken die we op grote schaal gaan uittesten en opvolgen? Of bent u benieuwd naar onze nieuwe website? Schrijft u zich hier in voor het online startevent op 9 december 2020.

Projectpartners

Het project staat onder leiding van de provincie Antwerpen. Projectpartners in deze grensoverschrijdende samenwerking zijn het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), provincies Limburg (BE), Noord-Brabant (NL) en Gelderland (NL) en de gemeente Sittard-Geleen (NL).

Meer informatie

Tekst en foto: provincie Gelderland