jeugd - primair

Tussen 16 en 27? Word groene trainee!

De Vlinderstichting, SoortenNL
21-DEC-2020 - De afgelopen twee jaar hebben honderden trainees tussen de 16 en 27 jaar zich ingezet voor natuur en duurzaamheid in Nederland. Ze hebben zeldzame diersoorten geholpen, een overtuigende campagne bedacht om plasticgebruik te verminderen, een Tiny Forest aangeplant, of ze zijn met andere jongeren actief geweest in een klimaatcampagne. Vanaf nu kan jij je aanmelden voor een Groen Traineeship.

Tien grote groene en duurzame organisaties (IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG) werken samen aan het Groen Traineeship. De doelgroep is jongeren tussen de 16 en 27 jaar met interesse in natuur en milieu. Kennis en ervaring zijn daarvoor niet nodig.

Actief bezig in de natuurSamen met een groep jongeren ga je een paar maanden één of meerdere dagen in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo draag je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur! Na afronding van het Groen Traineeship ontvang je een certificaat en een aanbevelingsbrief. Ook is er een vergoeding voor reiskosten. Maar het belangrijkste is natuurlijk: een superleuke tijd met andere jongeren, een groener tintje van je CV, de ruimte om je te ontplooien, jezelf te leren kennen, een netwerk op de bouwen en bij te dragen aan een betere wereld.

Met andere jongeren actief bij en voor een groene organisatieJe hebt keuze tussen vijftien hele toffe projecten. Ze starten vanaf 27 februari. SoortenNL heeft voor de trainees het project ‘Beesten in beeld’. Wist je dat er in Nederland een vlinder is die nergens anders ter wereld voorkomt? En dat er vleesetende planten in onze natuurgebieden voorkomen? De natuur in Nederland is mooier en diverser dan de meeste mensen denken. En er valt veel te ontdekken. We dagen de jongeren uit om een ​​YouTube-kanaal op te zetten dat deze diversiteit laat zien. Met video's over allerlei toffe planten en dieren, van eekhoorns tot blauwtjes. Hoe herken je ze? Hoe leven zij? Wat weten we ervan? Ze gaan met onze experts op pad om dit zo goed mogelijk in beeld te brengen. En speciaal voor de jongeren die al vrijwilligerswerk doen bij SoortenNL gaan we een maandelijkse activiteit organiseren. Je krijgt allerlei workshops aangeboden zoals natuurfilmen en videomontage, maar natuurlijk ga je ook naar buiten om dieren en planten te filmen!

Het Groen Traineeship geeft jou een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij verschillende landelijke projectorganisaties met veel soortenkennis en ervaring. Je krijgt professionele begeleiding en werkt samen met een groep van zeven tot tien trainees. Heb je interesse? Ga dan gauw naar de site met meer informatie en geef je op voor een gaaf project!

Tekst: Groen Traineeship, SoortenNL, Kars Veling, De Vlinderstichting
Foto’s: Kars Veling