Pimpelmees

Natuurjournaal 29 januari 2021

Nature Today
29-JAN-2021 - Tel de vogels in je tuin; let op zilvermeeuwen.

Was het een huismus, een heggenmus of toch een koolmees? Dit weekend is het weekend van de Nationale Tuinvogeltelling. Wie ondanks de lockdown een druk weekend heeft, kan alsnog meedoen: vandaag kan er ook al geteld worden! Kijk een half uurtje naar je tuin of je balkon en schrijf alle vogelsoorten op die je ziet. Zo leer je welke vogels je tuin bezoeken, wie weet komen er andere vogels langs dan je verwacht. Daarbij is het natuurlijk ook leuk om een half uurtje niet naar een computerscherm te kijken!

Zilvermeeuw

De zilvermeeuw, wie kent hem niet? Het is geen vogel die je snel in de tuin zult zien, maar wél een die heel algemeen zichtbaar is. Ook in de winter blijft de zilvermeeuw in Nederland. Bij meeuwen denk je misschien aan het strand, en daar zijn zilvermeeuwen ook zeker goed te zien. Ook op akkers kan je echter grote aantallen vinden. Nu het goed gaat met vossen in Nederland, trekken zilvermeeuwen ook steeds vaker naar de stad. Daar is de kans dat een nest wordt leeggeroofd kleiner. Let eens op, je zult merken dat ze overal te zien zijn!

Wil je meer weten over de natuur in jouw omgeving? Kijk dan op NatureToday.nl of download Nature Today in de appstores van Apple en Google Play.

Tekst: Marjolein Mooij, NatureToday.nl
Foto’s: Luc Hoogenstein, Saxifraga; Jan van der Straaten, Saxifraga