Luister met de Natuur Dichtbij-podcasts naar het Overijsselse landschap

Provincie Overijssel
30-NOV-2021 - Met het programma Natuur voor Elkaar proberen we elke dag de natuur dichterbij mensen te brengen. Overijssel is namelijk een prachtige provincie met veel verschillende landschappen en hun kenmerkende streekeigenheid. Met een serie van twaalf unieke podcasts nemen we de luisteraar mee op een audiotour door het unieke Overijsselse landschap.

Luister je mee?

De eerste podcast is inmiddels te beluisteren via Spotify. In deze podcast hoor je het verhaal van ondernemer Erwin Hartong van zorgboerderij De Stamhoeve en van Jantine Schinkelshoek van stichting Hoopheggen. Iedere twee weken verschijnt er een nieuwe podcast op het Anchor account van Natuur Dichtbij.

Druk in het landschap

Het is druk in het Overijsselse landschap. Projectontwikkeling, landbouw, infrastructuur en duurzame projecten zoals zonneparken maken gebruik van de beschikbare ruimte. Hierdoor bestaat de kans dat de streekeigenheid verdwijnt en ook de biodiversiteit kan hieronder lijden. Met de podcasts zetten we in op extra bewustzijn en betrokkenheid bij de bijzondere landschappen van Overijssel.

Sallandse Heuvelrug

Het geluid van het landschap

Podcastmaker Reinout Meijer gaat de komende weken, gewapend met audioapparatuur, op pad in Overijssel. In de podcasts portretteert hij mensen met liefde voor het landschap, zoals ondernemer Erwin Hartong van zorgboerderij De Stamhoeve. In Raalte zet hij zijn liefde voor het landschap om in ‘biodiversithee’, thee gemaakt van bloemen en planten die goed zijn voor de biodiversiteit. In een aantal podcasts gaan we specifiek in op actuele thema’s, zoals bijvoorbeeld de effecten van klimaatverandering op het landschap. Experts laten hun licht schijnen over deze onderwerpen.

Beleef de natuur dichtbij

Naar de natuur luisteren is fijn, maar echt in de natuur zijn is nog veel beter. Deze twee combineren kan natuurlijk ook. Want wandelen terwijl je naar de podcast luistert zorgt voor een extra stukje natuurbeleving. In de app ‘Wandelen in Overijssel’ (IOS en Android) van Landschap Overijssel vind je de mooiste routes.

Tekst: provincie Overijssel
Foto's: Sai Kiran Anagani; provincie Overijssel