Engels raaigras bloeiend

Grassencursus van start

FLORON
30-APR-2024 - Zijn grassen en andere sprieten moeilijk om op naam te brengen? Zeker niet! De nieuwe cursus 'Grassen, zeggen en russen herkennen' van FLORON daagt floristen, ecologen, natuurbeheerders en andere geïnteresseerden uit zich te verdiepen in de wondere wereld van de Nederlandse grasachtigen. Aanmelden is nu mogelijk.

Vanaf morgen kan je meedoen met de cursus 'Grassen, zeggen en russen herkennen' en word je in zes lessen met meer dan dertig lesvideo’s klaargestoomd tot 'sprietenspecialist'. De cursus richt zich op zowel algemene soorten in wegbermen en graslanden, als de meer bijzondere soorten van specifieke biotopen zoals kalkrijke duinen en vochtige hooilanden. Na afronding van de cursus herken jij de Nederlandse grasachtigen en breng je ze op naam met de Heukels’ flora, kan je gelijkende soorten uit elkaar houden én ken je de ecologie van de soorten. De cursus wordt gegeven door docent en topflorist Stef van Walsum.

De cursus 'Grassen, zeggen en russen herkennen' in een notendop

  • Zes lessen met meer dan 30 verschillende lesvideo’s en extra verdiepingsstof
  • Studiebelasting is 40 tot 60 uur
  • Volg de lessen in je eigen tempo
  • De lessen blijven voor jou beschikbaar, ook na afronding van de cursus
  • Cursuskosten: €79 

Vlozegge

Reukgras

Verdiepende cursus

De cursus 'Grassen, zeggen en russen herkennen' is een verdiepende cursus. Van deelnemers wordt verwacht dat zij ervaring hebben met het determineren van planten en al een beetje overweg kunnen met de Heukels’ flora. De cursus is ook geschikt voor mensen die de Basiscursus Flora hebben afgerond. 

Meer informatie

Tekst: Leonie Tijsma, Joyce Janssen & Stef van Walsum, FLORON
Foto's: Stef van Walsim (leadfoto: bloeiend Engels raaigras)