Wolf

Maak de wolvenfilm een succes en doe mee aan exclusieve activiteiten!

Zoogdiervereniging
24-JUN-2021 - De Nederlandse filmmaker Cees van Kempen werkt al een paar jaar aan een film met prachtige beelden over de terugkeer van de wolf in Nederland. Om te helpen met de voltooiing van deze film start de Zoogdiervereniging een crowdfunding met gave activiteiten!

De Zoogdiervereniging vindt het belangrijk om het Nederlandse publiek zo breed mogelijk kennis te laten maken met het leven van de wolf in onze streken. De film van natuurfilmer Cees van Kempen geeft een kijkje in het leven van wolven in onze regio. Helaas is de financiering van deze film nog niet helemaal rond. Daarom start de Zoogdiervereniging een crowdfundingsactie om deze film te voltooiien en ervoor te zorgen dat deze film de aandacht krijgt die hij verdient. Door mee te doen via de Zoogdierwinkel kunt u deelnemen aan exclusieve activiteiten. Zie hoe de film gemaakt is tijdens een Meet&Greet met de maker van de film, Cees van Kempen, of doe mee met een wolvenspecialist bij het onderzoek naar het dieet van de wolf in Nederland. Wat uw keuze ook is, uiteindelijk helpt u hiermee natuurlijk de wolf, en daar gaat het om!

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Beelden filmproject WOLF (Bron: Cees van Kempen)

De terugkeer van de wolf

Na een afwezigheid van anderhalve eeuw is de wolf weer terug in Nederland. Daarmee is de Nederlandse fauna een toppredator rijker. Het belang hiervan voor onze natuur is groot. Het is dan ook begrijpelijk dat natuurbeschermers erg blij zijn met deze ontwikkeling. Aan de andere kant is het zo dat de maatschappij na anderhalve eeuw niet meer ingericht is om met zo’n indrukwekkend dier samen te leven. Wildwallen en schaapskooien zijn bijvoorbeeld verdwenen of cultuurhistorische elementen geworden. Daarnaast dwingt de wolf ons na te denken over onze positie ten opzichte van natuur en cultuur. Dat is voor veel mensen ongemakkelijk.

Op naar conflictarm samenleven

De wolf is terug in Nederland. Veel Nederlanders zijn echter nog zoekende naar hoe ze hiermee om moeten gaan. Hoe kunnen mensen en wolven in Nederland op een zo conflictarm mogelijke manier samenleven? De terugkeer van de wolf vraagt van ons allen dan ook veel meer dan alleen kennis over de wolf en zijn natuurlijke omgeving. Daarom zet de Zoogdiervereniging zich op meerdere manieren in om de terugkeer van de wolf zo soepel mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk door de feiten op een rijtje te krijgen en door de belangen van de wolf in te brengen in verschillende commissies. Maar ook door voorlichting te geven via (social) media, artikelen en lezingen.

Ervaar zelf de Nederlandse wolven!

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom is het belangrijk dat er ook goede en mooie beelden beschikbaar komen voor het brede publiek. Natuurlijk zijn er natuurfilms over de wolf in Amerika en andere wildernisgebieden. Wij willen het Nederlandse publiek echter graag kennis laten maken met onze eigen wolven. Vandaar deze crowdfundingactie. Kijk snel in onze webwinkel, want de meest bijzondere acties zijn slechts beperkt beschikbaar.

Tekst: Zoogdiervereniging & Cees van Kempen
Foto: Aaldrik Pot
Video: Cees van Kempen, Ispida Wildlife Productions