Natuurberichten

Pagina 749 van 1536 - 15360 Resultaten

Els Alnus subcordata bloei Iran Kaukasus  Foto op 23 december 2017

De zeer hoge temperaturen vanaf 1 oktober zorgen ervoor dat hazelaars en elzen deze winter zeer vroeg in bloei komen. Het pollen van beide soorten kan met de kerstdagen bij droog weer voor hooikoortsklachten zorgen. Geeft u ook uw..


Lees verder 24 december 2017   6 jaar oud
Madeliefje

FLORON organiseert voor de vierde maal de Eindejaars Plantenjacht. Elke plantenliefhebber kan tussen maandag 25 december en woensdag 3 januari waarnemingen van bloeiende planten doorgeven aan FLORON. Omdat er in de winter weinig..


Lees verder 24 december 2017   6 jaar oud

De afgelopen vijf jaar zijn er veel bijzondere veranderingen vastgesteld in de Gelderse Poort. Veranderingen in de natuur en veranderingen in het landschap. De vrijwilligers van de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort hebben de..


Lees verder 24 december 2017   6 jaar oud
vlinderteller in actie

De natuur in Nederland heeft te lijden onder stikstofdepositie vanuit landbouw, verkeer en industrie. Hoe komen we te weten of het ontwikkelde overheidsbeleid ook effectief is? De Vlinderstichting heeft een nieuwe indicator voor..


Lees verder 23 december 2017   6 jaar oud
brug bij eiland van brienenoord

In de Rotterdamse regio wordt de komende jaren langs de rivier een aantal nieuwe parkgebieden ontwikkeld. Door meer groen en natuur aan de rivier ontstaat een aantrekkelijk nieuw landschap: het getijdenpark. Het ontwikkelen van..


Lees verder 23 december 2017   6 jaar oud
Rendier rode neus

De rode neus van Rudolf het rendier is een heet hangijzer dat biologen al jaren bezighoudt. In 2012 stelden onderzoekers uit Rotterdam dat oververhitting van het neusslijmvlies de rode neus veroorzaakte. "Nee, Rudolfs neus kleurt..


Lees verder 22 december 2017   6 jaar oud
Peilschaal BerghVeer 20160923

De Rijnstrangen bij Zevenaar vormen het grootste rietmoeras van Oost-Nederland. Voor het gebied is een peilbeheer vastgesteld gericht op herstel en ontwikkeling van het rietmoeras. Dat houdt in dat het peil in voorjaar en..


Lees verder 22 december 2017   6 jaar oud
zwarte zeekoet

De arctische ondersoort van de zwarte zeekoet is momenteel al bedreigd in de Oostzee door onder andere de Amerikaanse nerts die hele kolonies in korte tijd kan uitroeien. Door de verwachte klimaatverandering zal de Amerikaanse..


Lees verder 22 december 2017   6 jaar oud
Doorgroeid fonteinkruid

Woekerende waterplanten: ze houden 's zomers veel mensen bezig. Vooral waterbeheerders, die de overlast voor zwemmers, bootjes en vissers op een goede en betaalbare manier binnen de perken moeten houden. Michiel Verhofstad van het..


Lees verder 21 december 2017   6 jaar oud
groene glazenmaker vrouw - primair

Nu 2017 bijna ten einde is, kunnen we de opvallende libellenwaarnemingen van dit jaar op een rijtje zetten. Eerder deze week meldden we dat de libellen niet zo achteruitgaan als veel andere insecten. Goed nieuws dus, maar er zijn..


Lees verder 21 december 2017   6 jaar oud

Archief