Natuurberichten

Pagina 760 van 1534 - 15331 Resultaten

Koolmees met voer

Engelse koolmezen hebben langere snavels dan de Nederlandse. Het verschil van een kleine millimeter is waarschijnlijk het resultaat van de Britse liefde voor het bijvoeren van vogels. Dit blijkt uit genetisch onderzoek van..


Lees verder 19 oktober 2017   6 jaar oud
Wolf VOOR EENMALIG GEBRUIK

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut uit Duitsland bevestigd dat het inderdaad om een wolf gaat...


Lees verder 19 oktober 2017   6 jaar oud
argusvlinder - primair

In 63 beschermde natuurgebieden in Duitsland is sinds 1989 de totale biomassa vliegende insecten met ruim 75 procent afgenomen. Samen met Duitse collega’s publiceerden ecologen van de Radboud Universiteit deze bevindingen in het..


Lees verder 19 oktober 2017   6 jaar oud

Voor eekhoorns zijn de herfstmaanden erg druk. Naast de gebruikelijke activiteiten als eten, hun vacht onderhouden, hun leefgebied tegen ongenode gasten beschermen en hun nest onderhouden en bouwen, moeten de dieren nu ook voedsel..


Lees verder 19 oktober 2017   6 jaar oud
Boerenkool

Meer dan 65 procent van het Nederlandse bodemgebruik bestaat uit landbouw. Om inzichtelijk te maken hoe geschikt een bodem is voor bepaalde gewassen, zijn er nu voedsel- en veevoerproductiekaarten beschikbaar op de Atlas..


Lees verder 19 oktober 2017   6 jaar oud
Werken Strabrecht - primair

Zo’n tachtig mensen staken afgelopen zaterdag op de Strabrechtse heide de handen uit de mouwen. Vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum in Budel en geocachers werkten zij aan zij om de heide open te houden. Voor hen stonden de..


Lees verder 19 oktober 2017   6 jaar oud
Stekelrog, juveniel, wikipedia,  Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal

In de Oosterschelde bij Yerseke zijn voor het eerst gekweekte stekelroggen in de natuur uitgezet. De experimentele uitzet markeert een bijzonder moment. Niet eerder is geprobeerd om met gekweekte roggen natuurlijke populaties te..


Lees verder 18 oktober 2017   6 jaar oud

Het zien van een bijeneter brengt iedereen in vervoering. Die kans wordt steeds groter, want de noordgrens van het broedgebied blijft zich uitbreiden naar het noorden. Maar liefst 800 kilometer in de afgelopen twintig jaar...


Lees verder 18 oktober 2017   6 jaar oud

Er zijn weinig paddenstoelen die zo tot de verbeelding spreken als de Kammetjesstekelzwam. Op afstand lijken het ronde bollen, maar van dichtbij zie je dat ze geheel uit hangende en in rijen geplaatste stekeltjes bestaan die..


Lees verder 17 oktober 2017   6 jaar oud
Kwabaal

De kwabaal, de enige kabeljauwachtige in zoet water, heeft in Gelderland nog één populatie en is ook in de rest van West- en Midden-Europa zeldzaam geworden. RAVON heeft daarom op verzoek van de Provincie Gelderland de..


Lees verder 17 oktober 2017   6 jaar oud

Archief