Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 110 van 115 - 1149 Resultaten

Mannetje Snotolf bewaakt en verzorgt zijn einest

De Snotolf is een fascinerende vissoort die in de winter en het vroege voorjaar onze kust bezoekt om zich hier voort te planten. Op dit moment bewaken overal langs de kust Snotolf mannetjes hun einesten. Op alle favoriete..


Lees verder 10 april 2010   14 jaar oud
Voortplanting Gewone zeester

Het vorige weekeinde zijn de eerste zich voortplantende zeesterren van dit jaar in de Oosterschelde waargenomen. Het is de zoveelste aankondiging van de voortschrijdende lente. De voortplanting van de Gewone zeester is een..


Lees verder 2 april 2010   14 jaar oud
Groene dieseltreinworm met eikapsel in Oosterschelde

In de natuur gebruiken dieren verschillende strategieën om hun nakomelingen op een gunstig moment te produceren. Het vroege voorjaar is voor diverse zeedieren bij uitstek de meest geschikte periode om zich voort te planten. Op dit..


Lees verder 25 maart 2010   14 jaar oud
purperslak populatie

De Purperslak is een tot vijf centimeter grote roofslak die leeft op rotskusten in de getijdenzone tussen de vloed- en eblijn. De dieren voeden zich daar onder meer met mossels en zeepokken. Eind vorige eeuw stierf de Purperslak..


Lees verder 9 maart 2010   14 jaar oud
Wikimedia Commons GNU Free Documentation License

Voor het derde achtereenvolgende jaar zijn op het waddeneiland Griend grijze zeehonden geboren. Op 11 december lagen er op het strand acht volwassen dieren en vier kalfjes. Witte pels De jongen waren nog maar enkele dagen..


Lees verder 18 december 2009   14 jaar oud
No Description Provided

Vier stoere mannen met veiligheidshelmen, reddingsvesten, oortjes en vervaarlijk uitziende laarzen staan op het rollende dek te wachten. Ze werken nauw samen met een kraandrijver om een boei uit het water te takelen. Meter na..


Lees verder 27 november 2009   14 jaar oud
Eetbare processagarnaal01

Processa garnalen vormen een kleine familie (Processidae) waarvan slechts vier soorten op de Nederlandse kust voorkomen. Het zijn voor onze kust allemaal zeldzame, tot zeer zeldzame soorten. Er is slechts één locatie in de..


Lees verder 13 november 2009   14 jaar oud
Penneschaften

Op de natuurkalender van de zoute onderwaterwereld is het nu de beurt aan de Penneschaft. Het is onze op een na grootste hydroidpoliep: een soort zeeanemoon op een steeltje die zijn jaarlijkse piek heeft in de winter. En samen met..


Lees verder 17 oktober 2009   14 jaar oud
Amerikaanse Venusschelp in oosterschelde

De Amerikaanse venusschelp hoort niet thuis op de Nederlandse kust. Toch wordt deze grote exotische schelp steeds vaker op ondiepe plaatsen in de Oosterschelde aangetroffen. Het worden er niet alleen steeds meer maar er worden ook..


Lees verder 3 oktober 2009   14 jaar oud
Zeekoet

Door de Europese lidstaten wordt hard gewerkt aan het instellen van beschermde gebieden op zee in het kader van Natura 2000. Hiermee moeten geselecteerde habitattypen en soorten beschermd worden. IMARES maakte een voorstel voor..


Lees verder 2 oktober 2009   14 jaar oud

Archief