Natuurberichten

Dossier: Vorst

Vorst kan grote invloed hebben op de overleving van planten en dieren, zowel positief als negatief. Hieronder de natuurberichten op Nature Today waarin de invloed van vorst aan bod komt.

Pagina 4 van 7 - 61 Resultaten

atalanta buddleja - primair

De schaatsen kunnen toch nog uit het vet. Schaatsliefhebbers worden onrustig en proberen om gemaakte afspraken voor volgende week om te plannen. Er worden nachten met acht tot tien graden vorst voorspeld; naar verwachting kan er..


Lees verder 22 februari 2018   4 jaar oud
Bloei witte els Alnus incana door Paul Busselen.
http://www.plantaardigheden.nl/indexen/kulak/fotos_a.htm

Na de eerste elzenpollenpiek tijdens de kerstperiode staat een tweede elzenpollenperiode voor de deur, omdat de witte en zwarte elzen pollen aan de lucht af gaan geven. Voor mensen met een elzenpollenallergie dus weer tijd om hun..


Lees verder 3 februari 2018   5 jaar oud
Operatie IceBridge flight op 25 juli 2017

Het ijs op de noordpool wordt dunner en de bedekking neemt af. Een belangrijke vraag is of als het ijs verdwijnt het ook weer terug kan komen. Of moeten we rekening houden met een ijsvrije noordpool met wereldwijde gevolgen op het..


Lees verder 1 februari 2018   5 jaar oud
Dennenslijmkoppen

De Dennenslijmkop is een paddenstoel die pas laat in het najaar tevoorschijn komt. Meestal komen de eerste exemplaren pas na de eerste nachtvorst tevoorschijn. Zo laat in het jaar wordt er nog maar weinig naar paddenstoelen..


Lees verder 9 december 2015   7 jaar oud
Groenmonitorkaart van Nederland op 2 februari 2014

Door de aanhoudende zeer hoge temperaturen komen steeds meer sneeuwklokjes, gele kornoeljes en zwarte elzen in bloei en daarmee ontwikkelt de voorlente zich steeds verder. Door de paar koude dagen met lichte nachtvorst aan het..


Lees verder 9 februari 2014   8 jaar oud
Winterdonsvoetje

Tijdens een zoektocht naar echte winterpaddenstoelen werden zwavelkopjes, donsvoetjes, bekerzwammen, inktzwammen en zelfs een knolamaniet gevonden. Deze paddenstoelen horen normaal gesproken thuis in de herfst, maar worden..


Lees verder 22 januari 2014   9 jaar oud
CCA-SA licentie

Na temperaturen van +18 graden Celsius in de eerste week van maart zakte de temperatuur in de afgelopen week tot -13 graden. Het is te verwachten dat er net als vorig jaar veel vorstschade op zal treden bij vooral de tuinplanten...


Lees verder 16 maart 2013   9 jaar oud

De nachttemperaturen liggen weer boven het vriespunt. Dit zie je direct terug in de activiteit van de nachtvlinders. De afgelopen dagen zijn er al weer soorten gemeld via Telmee en Waarneming...


Lees verder 31 januari 2013   10 jaar oud

In een bevroren landschap lijkt het er misschien op dat het drinkwater ineens buiten bereik is. De nadruk ligt hierbij op lijkt, want nog steeds krijgen de dieren gemakkelijk voldoende vocht binnen. Grazers helpen zelfs andere..


Lees verder 24 januari 2013   10 jaar oud
Groenewierslak Jan. 2013

Tot vorig weekend werden op diverse plaatsen in het zuidelijke Grevelingenmeer nog duizenden Groene wierslakken door sportduikers aangetroffen. Met de uitzonderlijk warme start van de winter werden er ook groenwieren, zoals..


Lees verder 20 januari 2013   10 jaar oud

Archief