Natuurberichten

Pagina 46 van 1533 - 15327 Resultaten

Melkwitte landnemertijn Leptonemertes chalicophora

Er duiken steeds meer exotische wormen in ons land op. Tropische landplatwormen werden al met argusogen beschouwd, omdat ze regenwormen eten en daarom mogelijk een bedreiging voor de bodemvruchtbaarheid vormen. Minder bekend is..


Lees verder 2 januari 2024   3 mnd oud
meidoornspanner

Meidoornspanner zie je vaker bij sleedoorn en op zoek naar bloeiende kleine veldkers...


Lees verder 2 januari 2024   3 mnd oud
Zwartvlekwinteruil op stroop - primair

Tussen alle rotjes, oliebollen, toasts, vuurpijlen en oogschade kun je ook op zoek naar nachtvlinders. De hele winter door zijn er nachtvlinders aanwezig, die actief worden op niet al te koude nachten. Als je nu gaat stropen, kun..


Lees verder 1 januari 2024   3 mnd oud
Alsemambrosia

Namens het hele Nature Today-team wensen we u heel veel natuur toe in 2024. We staan klaar om net als in 2023 heel veel interessante natuurberichten van de tientallen partners over actuele ontwikkelingen in de natuur te..


Lees verder 1 januari 2024   3 mnd oud
Sciurus vulgaris. Eekhoorn

Eekhoorns beginnen het jaar met een goed humeur en ga op zoek naar herderstasje in bloei...


Lees verder 1 januari 2024   3 mnd oud
Na enig aarzelen overwon de nieuwsgierigheid. Een kadaver is best interessant!

Het nut van dode dieren wordt bekender en dode dieren mogen vaker blijven liggen. Meestal buiten het zicht voor publiek. Zo wil men onder andere voorkomen dat mensen een vervelende ervaring meemaken. Maar is het zien van een..


Lees verder 31 december 2023   3 mnd oud
Onrijpe hazelaarkatjes met het laatste blad van het voorgaande jaar

De tiende Eindejaars Plantenjacht, georganiseerd door Floron, is in volle gang. Wie met de neus naar de grond loopt te tellen, mist misschien een algemene bloeier: de hazelaar. Vorig jaar eindigde deze windbloeier op de vijftiende..


Lees verder 31 december 2023   3 mnd oud
Sneeuwklokjes

Wanneer zie je de eerste sneeuwklokjes? En oliebollen in het bos...


Lees verder 31 december 2023   3 mnd oud

Onderzoekers van onder meer de UvA hebben ontdekt welke genen betrokken zijn bij de aanmaak van seksuele signaalstoffen van nachtvlinders. Niet alleen via het samenstellen van chemische stofjes worden feromonen gemaakt, ook via de..


Lees verder 30 december 2023   3 mnd oud
Links schedel-onderdeel (neurocranium) tonijn van het strand van Den Helder, rechts een exemplaar uit de collectie van Naturalis

De gratis vragenservice van Naturalis helpt jong en oud bij het benoemen van vondsten uit de natuur. Jaarlijks zijn dat ongeveer 2500 vragen, dit jaar zelfs ruim 3000 vragen. Wat waren de beste verrassingen van 2023? ..


Lees verder 30 december 2023   3 mnd oud

Archief