Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Pagina 15 van 23 - 229 Resultaten

Omslag Natuurbeleid betwist

De afgelopen jaren is in politieke en maatschappelijke debatten de legitimiteit van het natuurbeleid regelmatig ter discussie gesteld. De onlangs verschenen essaybundel ‘Natuurbeleid betwist – visies op legitimiteit en..


Lees verder 16 mei 2020   3 jaar oud

In 2019 zijn er meer dan 80.000 bomen aangeplant voor onderzoek naar klimaatslim bos- en natuurbeheer. Op verschillende locaties zijn aangetaste essenbossen opnieuw ingeplant met loofhoutsoorten, oude dennenbossen zijn..


Lees verder 7 februari 2020   4 jaar oud
Steenhommel. Bombus lapidarius

Vijftien nieuwe partners hebben zich aangesloten bij Bijenlandschap West-Brabant. Met 34 partners in totaal is het nu de grootste netwerkorganisatie voor bijen en bestuivers in Nederland. Tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst..


Lees verder 1 februari 2020   4 jaar oud
Biodiversiteit akkerrand

Het stimuleren van samenwerkingen tussen boeren en particulieren om de biodiversiteit in hun regio te versterken, dat is het doel van de 'Samen voor Biodiversiteitsprijs'. Deze stimuleringsprijs van 25.000 euro wordt dit jaar voor..


Lees verder 31 januari 2020   4 jaar oud
Endemic Sabal palm, growing in a shrubland on limestone with Metopium brownii and Haematoxylon brasiletto

In november 2019 bezochten vegetatiewetenschappers van Wageningen Environmental Research en Carmabi (Curaçao) Bonaire om de verandering in soortensamenstelling van de vegetatie te bestuderen. Verschillende plots die twintig jaar..


Lees verder 26 januari 2020   4 jaar oud
Calicotrivierkreeft (Faxonius immunis)

Tijdens visstandbemonsteringen in de Amerongse Bovenpolder vingen onderzoekers van Wageningen Environmental Research meerdere Calicotrivierkreeften. Dit is de tweede locatie in Nederland waar de soort is gevonden. Eerder dit jaar..


Lees verder 17 december 2019   4 jaar oud

In 2015 is gestart met de monitoring van de verspreiding van bosmieren in ecocorridor Zwaluwenberg, een achthonderd meter lange ecologische verbindingszone ten zuiden van Hilversum. Het onderzoek richt zich op het gebruik van de..


Lees verder 3 december 2019   4 jaar oud
Otter EENMALIG GEBRUIK

Nadat in 1988 de otter in Nederland was uitgestorven, is in 2002 gestart met een herintroductieprogramma voor de otter. De gegevens over de winter 2018/2019 laten zien dat de populatie in verspreiding en aantal blijft toenemen,..


Lees verder 21 november 2019   4 jaar oud
Leadfoto

De achteruitgang van de Europese hamster of korenwolf is al jarenlang gaande en doet zich niet alleen in Nederland voor, maar in vrijwel alle leefgebieden in West- en inmiddels ook Midden-Europa. Vaststaat dat verandering in de..


Lees verder 18 oktober 2019   4 jaar oud
Onderzoeksschip Polarstern in het Arctische zee-ijs tijdens de vorige zomerexpeditie SiPCA, waar onderzoekers van Wageningen Marine Research en het Alfred Wegener Instituut het Arctische ecosysteem onderzochten

De Duitse ijsbreker Polarstern zal zich een jaar lang laten ‘invriezen’ in het Noordpoolgebied om het Arctische systeem en klimaatverandering te onderzoeken. Vanuit WUR doen onderzoekers mee met deze unieke expeditie in twee..


Lees verder 6 september 2019   4 jaar oud

Archief