Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 118 van 287 - 2868 Resultaten

Wintervoedselveldjes zijn een maatregel om zaadetende akkervogels de winter door te helpen. Maar waar halen muizenetende roofvogels ’s winters hun voedsel? In braakvegetaties wemelt het van de muizen. Echter, verrassend genoeg..


Lees verder 28 april 2017   8 jaar oud
“Wietske” (ringcode RB-CLLC, zender 5445) is in december op Vlieland geringd en gezenderd en werd vervolgens bij de Balgzandpolder terug gevonden en gefotografeerd. De zwarte zender draagt ze als een rugtasje en is bijna niet te zien

Het aantal scholeksters in Nederland neemt al meer dan een kwart eeuw in razend tempo af. Daarom is een nieuw onderzoeksproject over de scholekster opgestart: CHIRP. Dat staat voor 'Cumulative Human Impact on biRd Populations'...


Lees verder 26 april 2017   8 jaar oud
Noordse gele kwikstaart, mannetje

‘Onze eigen’ gele kwikstaarten komen nu Nederland binnen en zorgen voor meer kleur op de akkers. Tegelijk trekken andere ‘gele kwikken’ door, op weg naar broedgebieden elders in Europa. Je kunt gemengde groepjes kwikstaarten van..


Lees verder 25 april 2017   8 jaar oud
citroenvlinder primair

Er wordt de komende dagen weer hard in de tuin gewerkt. Veel mensen vinden het leuk als er ook vlinders, vogels en andere dieren van hun tuin gebruik maken. Je tuin kan een kroeg zijn, waar ze wat te eten en drinken halen, maar je..


Lees verder 21 april 2017   8 jaar oud
Banner March for science

Hecht u waarde aan de wetenschap? En ziet u in hoe belangrijk onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek is, voor alle aspecten van de samenleving? Loop mee op 22 april 2017 tussen 12.00 en 16.00 uur op het Museumplein met de March..


Lees verder 19 april 2017   8 jaar oud
Vliegende brandganzen

Het broedgebied van Arctische trekvogels zoals de brandgans verandert rap door versnelde opwarming rond de pool. Alleen als ze de klimaatverandering kunnen voorspellen, blijken ze die te kunnen bijbenen. Een team van het..


Lees verder 18 april 2017   8 jaar oud
Nest van Grauwe Klauwier met 10 eieren van twee verschillende vrouwtjes

Stel je eens voor: een koolmees legt zo’n 8 eieren in haar nest. Dat kan zelfs oplopen tot 12. Zie je het voor je? Zoveel eieren in één koolmees? Zou ze niet ontploffen? ..


Lees verder 18 april 2017   8 jaar oud
Anodorhynchus hyacinthinus, nest. Hyacinthara

Jacht zorgt in de tropen voor een fikse afname van dieren maar een systematische, grootschalige inschatting van de invloed van jacht ontbrak nog. Een studie die 14 april in Science verschijnt vult deze lacune. Een internationaal..


Lees verder 15 april 2017   8 jaar oud
Parus major. Koolmees

De verkleining van de legselgroottes bij de Koolmees en Pimpelmees die al een paar jaar aan de gang is, zette ook in 2016 door. Dat blijkt uit een analyse van de landelijke werkgroep NESTKAST van gegevens van ruim 9000 legsels van..


Lees verder 14 april 2017   8 jaar oud
grote stern texel

Afgelopen donderdag 6 april is de eerste jonge Grote Stern van bijna drie jaar oud met een kleurring aangekomen in de kolonie ‘Wagejot’ (onder beheer bij Natuurmonumenten) op Texel. Dit jong heeft bij de geboorte een kleurring om..


Lees verder 11 april 2017   8 jaar oud

Archief