Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 58 van 287 - 2870 Resultaten

zwarte stern lead

De zwarte stern broedt weer in de Westbroekse Zodden. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de natuur te ontwikkelen en de biodiversiteit te verhogen in dit natuurgebied nabij Westbroek. De gerealiseerde moerasnatuur trekt..


Lees verder 31 juli 2021   3 jaar oud
foeragerende ooievaars lead

Veel vogels zijn voor hun broedsucces deels afhankelijk van gunstige weersomstandigheden. Zo ook de ooievaar. De afgelopen voorjaren bestonden echter uit extremen: na enkele jaren van droogte, verzuipen we nu ineens in een..


Lees verder 30 juli 2021   3 jaar oud

Sinds 2019 worden in Drenthe elk jaar wulpenkuikens uitgerust met radiozenders om inzicht te krijgen in overleving, sterfteoorzaken en habitatgebruik. De eerste resultaten zijn nu gepubliceerd in het themanummer van Limosa over de..


Lees verder 27 juli 2021   3 jaar oud
Grote karekiet

Vogels kijken doe je deze zomer met je oren! Vogelbescherming Nederland lanceert twee nieuwe podcast-series: 'Uitgevogeld' van acteur Quincy van Driesten en 'Dwaalgasten' van vogelaar Arjan Dwarshuis. De podcasts zijn te..


Lees verder 25 juli 2021   3 jaar oud
Gekraagde roodstaart, man

De Nederlandse duinen zijn uniek in Europa. Niet alleen omdat er veel vogels leven en in het voorjaar en de zomer broeden. Omdat veel trekvogels de kustlijn volgen, kun je er ook de meest bijzondere zwervers en dwaalgasten..


Lees verder 23 juli 2021   3 jaar oud
Een strandplevier loopt op het strand van Ameland naar zijn nest om te gaan broeden. De foto is in het kader van nestonderzoek en op een zorgvuldige manier gemaakt. Foto: Johan Krol

Op de grillige grens tussen water en land leven kustbroedvogels als de kluut, strandplevier en visdief. Deze pioniers brengen te weinig jongen groot in de Waddenzee. In het kader van Wij&Wadvogels, een project om de situatie voor..


Lees verder 20 juli 2021   3 jaar oud
witvleugelstern

In 1983, toen de tweede editie van ‘Vogels van de Nederlandse Antillen’ door Dr. K.H. Voous werd gepubliceerd, was het aantal gerapporteerde vogels op Bonaire 181. Sindsdien is dit aantal gestaag gegroeid tot 237, gemiddeld drie..


Lees verder 15 juli 2021   3 jaar oud

In het oosten van de provincie Groningen ligt Blauwestad, een gebiedsontwikkelingsproject met woonkavels rond het kunstmatig aangelegde Oldambtmeer. Bouwgebieden zijn gebieden in transitie en geregeld liggen er percelen onbepaalde..


Lees verder 13 juli 2021   3 jaar oud
Voorzitter van VCF Hans Pohlmann met lammergier Angèle.

Een spanwijdte van zo’n drie meter, bijna 6,5 kilo zwaar en de eerste van zijn soort die in Nederland in het wild is gevonden. Angèle, de lammergier die eind mei tegen een windmolen klapte en op slag dood was, is aanstaande..


Lees verder 7 juli 2021   3 jaar oud
Grutto

Vanaf maart volgend jaar lanceren documentairemaker Ruben Smit en Vogelbescherming Nederland het nieuwe educatieproject Grrrutto-grutto! De grutto is onlosmakelijk verbonden met Nederland, maar steeds minder kinderen hebben deze..


Lees verder 6 juli 2021   3 jaar oud

Archief