Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 8 van 290 - 2898 Resultaten

Vier oehoejongen op rij

De lente belooft een vlucht te nemen: de camera’s van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland gaan weer aan. Vanaf zondag 2 maart om 8 uur ’s ochtends kan iedereen meekijken en genieten van de bijzondere momenten tijdens..


Lees verder 25 februari 2025   5 mnd oud

Wie kent het verschijnsel niet? Langs de kant van de weg hangt een roofvogel klapwiekend stil in de lucht, speurend naar eten: een ‘biddende’ torenvalk. Het gaat slecht met deze muizeneter. Daarom vragen Vogelbescherming en Sovon..


Lees verder 21 februari 2025   5 mnd oud
Paarse krokus in bloei

De natuur komt veel trager dan vorig jaar op gang. Dat heeft alles te maken met de temperatuur van de afgelopen weken, die sterk achterblijft bij die van vorig jaar rond deze tijd. In vergelijking met zestig jaar geleden loopt de..


Lees verder 19 februari 2025   5 mnd oud
Screenshot Kraanvogelradar op 18 februari 2025

Hoewel de sloten en ondiepe plassen op moment van schrijven nog bedekt liggen met een laagje ijs, zal de temperatuur later deze week snel omhoog gaan. Met uitschieters naar boven de 15 graden zal het zelfs lenteachtig aan gaan..


Lees verder 19 februari 2025   5 mnd oud
Torenvalk

Wat je wellicht weet van de torenvalk, is dat hij vaak stil in de lucht hangt te ‘bidden’ langs de kant van de weg, op zoek naar muizen. Daaraan is hij goed te herkennen. Wat je misschien niet weet over deze kleine roofvogel,..


Lees verder 18 februari 2025   5 mnd oud
Tweede kalenderjaar mannetje met zender uit de Oostvaardersplassen in een windpark van Oostelijk Flevoland, 31 januari 2021

Het aantal slachtoffers van zeearenden door aanvaringen met windturbines neemt gestaag toe. Op 5 februari 2025 sneuvelde een in 2024 als nestjong geringd individu uit de Lepelaarplassen (Flevoland) door een aanvaring met een..


Lees verder 12 februari 2025   5 mnd oud
Torenvalk

Wat maakt een vogel een echte roofvogel? Het antwoord is wellicht complexer dan je denkt. Hoewel uilen net als veel roofvogels op muizen jagen, worden ze bijvoorbeeld niet tot de roofvogels gerekend. Niet elke vogel die levende..


Lees verder 11 februari 2025   5 mnd oud
Ooievaars op nest

In 2024 vond in heel Europa en in delen van Azië en Noord-Afrika de achtste internationale ooievaarstelling plaats. De vorige telling was alweer tien jaar geleden. Hoog tijd om weer op internationale schaal te onderzoeken hoe het..


Lees verder 7 februari 2025   5 mnd oud
Blauwe kiekendief

Als broedvogel is de blauwe kiekendief bijna verdwenen, maar in het winterhalfjaar komen we hem nog tegen. Het volwassen mannetje is onmiskenbaar en lijkt in het geheel niet op een vrouwtje of een jong mannetje...


Lees verder 3 februari 2025   5 mnd oud
BAM akker - primair

Op de Zuid-Hollandse Eilanden zijn sinds 2024 innovatieve ‘Biodiverse Akker Mozaïek’-akkers en graanpercelen met ‘klaveronderzaai’ te vinden. Beide maatregelen bieden op het gehele perceel meer ruimte aan akkernatuur, op zo’n..


Lees verder 3 februari 2025   5 mnd oud

Archief