Natuurberichten
Categorie: Natuurbeleid
Pagina 1 van 109 - 1088 Resultaten

Vorige maand bracht RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) een kort filmpje uit waarin een pad te zien is die, nadat hij in een straatput is gevallen, er op eigen kracht weer uit weet te klimmen. Het filmpje –..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Dit keer: de tweekleurige vleermuis, het vliegende nachtdier dat, net als andere vleermuissoorten, in de problemen komt..

Het bestuur van het Interprovinciaal Overleg heeft het Wolvenplan 2025 vastgesteld. Daarmee is het plan definitief. Het Wolvenplan biedt gezamenlijke uitgangspunten om het samenleven met wolven in Nederland in goede banen te..

Een bos waarin je nog kunt verdwalen. Zo omschrijft Staatsbosbeheer-ecoloog Marcel Horsthuis het Twentse broekbos Agelerbroek. Het is een moeilijk doordringbaar moerasbos. Met name door verdroging heeft dit zeldzame stukje..

De resultaten van recent onderzoek laten zowel de kwetsbaarheid als de verrassende veerkracht van tropisch zeegras zien, ondanks de groeiende bedreigingen door klimaatverandering. Onder leiding van Fee Smulders van Wageningen..

Harde structuren in de Waddenzee hebben een grote aantrekkingskracht op vissen, of het nou natuurlijke oesterbanken zijn of kunstriffen. Dat blijkt uit onderzoek met een veelbelovende nieuwe methode: onderwatermicrofoons...

Wageningen Marine Research monitort sinds 1980 hoeveel plastic er in de magen van aangespoelde stormvogels zit. Hun dieet geeft namelijk een goede indicatie van de plasticverzadiging van de Noordzee. Wat maakt deze zeevogel daar..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: vloedschedemos, een zeldzame mossoort die het in de strijd over aandacht voor natuurbescherming nog even moet..

De grote modderkruiper dreigde in Vlaanderen te verdwijnen. Door een uniek internationaal kweekprogramma, waarbij gezonde Nederlandse modderkruipers werden ingezet om de Vlaamse populaties genetisch te versterken, gloort er nu..

In een brief aan de Tweede Kamer adviseert de Zoogdiervereniging minister Mona Keijzer en staatssecretaris Jean Rummenie om de Omgevingsregeling die eDNA aanwijst als geschikte methode voor vleermuisonderzoek op te schorten. Er is..