Natuurberichten

Categorie: Natuurbeleid

Pagina 103 van 109 - 1089 Resultaten

‘Heel Holland zakt’. De Nederlandse veenbodem door inklinking, de Waddenzeebodem door gas- en zoutwinning, maar ook de bodem van de grote rivieren in Nederland is dalende. Deze daling heeft gevolgen voor natuur, waterveiligheid,..


Lees verder 20 september 2018   6 jaar oud
Exoot Amerikaanse hondsvis

Invasieve exoten zijn een groeiend probleem vanwege de toenemende globalisering. Ze vormen in Natura 2000-gebieden een bedreiging voor de instandhoudingsdoelstellingen en vogel- en habitatrichtlijnsoorten. Provincie Noord-Brabant..


Lees verder 19 september 2018   6 jaar oud
boomklever

Een aantal diersoorten van oudere bossen is de laatste decennia spectaculair toegenomen in Zuid-Holland, zoals de boomklever en de rosse vleermuis. De populaties van deze soorten zijn in die tijd ruim vier keer zo groot geworden...


Lees verder 12 september 2018   6 jaar oud
Recentelijk herstelde oorspronggebied van de Oude Strijper Aa in Noord-Brabant

In Noord-Brabant wordt in veel beken niet de gewenste beekmacrofauna aangetroffen. Om de oorzaken hiervan te achterhalen is onderzocht welke kenmerkende laaglandbeeksoorten in het gebied voorkomen en welke verdwenen of nooit..


Lees verder 11 september 2018   6 jaar oud
Kinderdijk

Komend weekend vindt op 8 en 9 september de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Meer dan 4000 monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor iedereen. Dit jaar is het thema ‘In Europa’. De strijd tegen en omgang met het water..


Lees verder 6 september 2018   6 jaar oud
Roodbruine groefbij op rode klaver

Steeds meer beheerders van gemeentelijk groen zijn geïnteresseerd in bijvriendelijk beheer. Maar wat kost dat nu eigenlijk en wat levert het op ten opzichte van bijvoorbeeld traditioneel gazonbeheer? Groene Cirkel Bijenlandschap..


Lees verder 31 augustus 2018   6 jaar oud
Pimpernelblauwtje

Met de natuur in het Bossche Broek gaat het niet zo goed. Het Bossche Broek verdroogt waardoor de bijzondere flora en fauna in dit gebied dreigen te verdwijnen. Om dit te voorkomen en om de kwaliteit en de diversiteit te behouden..


Lees verder 30 augustus 2018   6 jaar oud
inbouwsteen Gierzwaluw

Het slopen van gebouwen kan schade veroorzaken voor beschermde soorten vleermuizen, gierzwaluwen, mussen, uilen en steenmarters. Omdat er in de praktijk nogal eens iets mis gaat, brengen de Provincie Gelderland en de..


Lees verder 24 augustus 2018   6 jaar oud
Groen en blauw in Amsterdam

Hoe overtuig je stedenbouwkundigen en beleidsmakers ervan dat er bij stedelijke ontwikkeling meer aandacht moet komen voor groen en blauw? Dit kan door de maatschappelijke baten van dit natuurlijk kapitaal te presenteren in de te..


Lees verder 23 augustus 2018   6 jaar oud
Hand die groene plant vasthoudt

Het voedselbos is een nieuw fenomeen in Nederland. Het aantal voedselbossen groter dan vijf hectare is op één hand te tellen. In Schijndel ontstaat de komende jaren het grootste productievoedselbos van Nederland. Het moet een..


Lees verder 15 augustus 2018   6 jaar oud

Archief