Natuurberichten

Categorie: Natuurbeleid

Pagina 97 van 109 - 1089 Resultaten

Sint Maarten is het eerste Nederlands Caribische eiland waar de nieuwe koraalziekte ‘Stony Coral Tissue Loss Disease’ is ontdekt. Tussen de 50 en 90 procent van Sint Maartens steenkoralen is ofwel geïnfecteerd of reeds..


Lees verder 14 maart 2019   6 jaar oud
Aziatische boktor

Er gaan enorme hoeveelheden hout over de wereld. Bijvoorbeeld als verpakkingsmateriaal om goederen veilig te vervoeren. Met verpakkingshout kunnen allerlei organismen meeliften, waaronder schadelijke. Er zijn regels om dat laatste..


Lees verder 9 maart 2019   6 jaar oud
Red de boerenlandvogels

Bij het voorbereiden van onze oproep aan provincies om boerenlandvogels te redden, vroeg Vogelbescherming aan boeren en vrijwilligers of zij tevreden zijn met de rol van de provincie. Uit hun verhalen zijn belangrijke lessen te..


Lees verder 9 maart 2019   6 jaar oud
afval

Ook in natuurgebieden gebeuren zaken die het daglicht niet kunnen verdragen: van crossen tot stroperij, en van afvalstort tot illegale houtkap. In Gelderland werken overheden en eigenaren nu samen om toezicht en handhaving weer..


Lees verder 8 maart 2019   6 jaar oud
Rottumeroog

Wageningen Marine Research deed in opdracht van het ministerie van LNV onderzoek naar een geulsysteem in de Waddenzee, ten zuiden van Rottumerplaat en Rottumeroog. Sinds 2005 vindt hier geen enkele bodemberoerende activiteit meer..


Lees verder 4 maart 2019   6 jaar oud
Door ontbossing en overbegrazing door loslopend vee kan de bodem niet meer worden vastgehouden door begroeiing en ontstaat erosie.  Regenwater en wind zorgen ervoor dat de grond in zee eindigt wat samen met ongezuiverd afvalwater een grote bedreiging vormt voor de koraalriffen.

Wageningen University & Research concludeert in een alarmerend rapport dat de spectaculaire natuur op Bonaire, Saba en St. Eustatius ernstig bedreigd wordt. De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vraagt dringende natuur- en..


Lees verder 1 maart 2019   6 jaar oud
plan Binnenveldse Hooilanden

In het Binnenveld, tussen Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Ede, ging op 28 februari de schop de grond in. Waterschap Vallei en Veluwe start met de inrichting van de Binnenveldse Hooilanden tot natuurgebied. Voor het gebied, nu..


Lees verder 1 maart 2019   6 jaar oud
Vissen en hun schuilplaatsen op de Sababank

Uit een grootschalig onderzoek door Wageningen Marine Research en Wageningen Environmental Research blijkt dat het niet goed gaat met de natuur in de Caribische delen van Nederland. De verschillende ecosystemen worden bedreigd..


Lees verder 1 maart 2019   6 jaar oud
Grote kudde koniks in de Oostvaardersplassen VOOR EENMALIG GEBRUIK

Natuur beleven we tegenwoordig niet meer alleen als we buiten zijn, ook online is er van alles over natuur te doen. Sociale media spelen daarin een steeds belangrijker rol. Onderzoekers van Wageningen University & Research zochten..


Lees verder 27 februari 2019   6 jaar oud
Common Swift. Gierzwaluw. Apus_apus. Clinging to wall

In 2018 zijn in vier Gelderse gemeenten pilots soortenmanagementplannen gestart. Aanleiding was dat in het kader van soortenbescherming van de Wet Natuurbescherming steeds meer aanvragen binnenkwamen voor ontheffingen. Langdurige..


Lees verder 24 februari 2019   6 jaar oud

Archief