Natuurberichten

Uitgever: IUCN

Pagina 1 van 2 - 11 Resultaten

Rietorchis op de Drentse Aa

Vandaag, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, lanceert een consortium van natuurorganisaties het Nationaal Dashboard Biodiversiteit. Het online Dashboard geeft een overzicht van de staat van de Nederlandse natuur en..


Lees verder 22 mei 2024   4 dgn oud
De rivier de Berkel bij Zutphen.

Nederlandse natuurgebieden staan zwaar onder druk, waardoor zelfs algemene soorten als het konijn en de egel in aantallen afnemen. Vanuit zowel de EU als de VN zijn doelstellingen opgesteld om biodiversiteitsverlies te stoppen en..


Lees verder 27 mei 2023   11 mnd oud
https://studiopicot.pixieset.com/boeklanceringwonderwereld/

Deze week ontving elke basisschool in Nederland gratis een exemplaar van het nieuwste kinderboek van de bekende schrijfster Janneke Schotveld. Het boek, Mevrouw Mol en andere (niet zo heel) vreemde figuren, maakt kinderen bewust..


Lees verder 27 maart 2022   2 jaar oud
Overhandiging Actieagenda voor Biodiversiteit aan demissionair minister Schouten

Donderdag 16 september 2021 werd de Actieagenda voor Biodiversiteit gepresenteerd tijdens het symposium Tijd voor biodiversiteit in Naturalis. Ook werd deze aangeboden aan demissionair minister van Landbouw, Natuur en..


Lees verder 18 september 2021   2 jaar oud
groot avondrood op hand - primair

Er is steeds meer aandacht voor nachtvlinders en dat is niet voor niets. Er zijn heel veel soorten en met veel daarvan gaat het niet goed. De achteruitgang is, voor zover we weten, vergelijkbaar met die van dagvlinders, waarover..


Lees verder 31 mei 2021   2 jaar oud

Vandaag, donderdag 4 maart, vindt het Groene Verkiezingsdebat 2021 plaats. In aanloop naar de verkiezingen dagen jongeren diverse politici uit om hun verkiezingsprogramma te verdedigen op het gebied van groene thema’s, zoals..


Lees verder 4 maart 2021   3 jaar oud
open brief stikstofcrisis - primair

Veertien Nederlandse natuurbeschermingsorganisaties reageren in een open brief op de stikstofcrisis. Er is een probleem, maar nu is ook het moment om samen te werken aan een oplossing...


Lees verder 4 oktober 2019   4 jaar oud
Great Crested Grebe

Op 16 mei, een week voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, organiseren Natuurmonumenten, IUCN NL en het Wereld Natuur Fonds het Groene Europese Verkiezingsdebat. Zeven Nederlandse kandidaten voor het Europese Parlement..


Lees verder 15 mei 2019   5 jaar oud
Giraffe familie (Giraffa camelopardalis)

Het aantal giraffen gaat hard achteruit. In de afgelopen 30 jaar is de populatie met maar liefst 40 procent verminderd, zo blijkt uit de nieuwe Rode Lijst van bedreigde soorten die IUCN (International Union for Conservation of..


Lees verder 8 december 2016   7 jaar oud
Elephants in Amboseli National Park, Kenya

Afrikaanse olifanten hebben te maken met de grootste achteruitgang in 25 jaar, voornamelijk veroorzaakt door de snelle opkomst van stroperij in de afgelopen 10 jaar. Experts van de International Union for Conservation of Nature..


Lees verder 5 oktober 2016   7 jaar oud

Archief