Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 55 van 90 - 891 Resultaten

kolibrievlinder - primair

Hij heeft zijn naam niet voor niets, want het lijkt net een kolibrie. Stilstaand voor een bloem drinkt hij de nectar, de kolibrievlinder. De afgelopen weken is hij op veel plekken in Nederland weer gezien, vooral in tuinen...


Lees verder 7 juli 2017   6 jaar oud
Gebundelde champignonparasol

De eerste beoordeling van de vondst werd afgedaan als de veel voorkomende Knolparasolzwam. Nadat er op de groeiplaats meerdere paddenstoelen tevoorschijn waren gekomen, werd deze determinatie betwijfeld. Na de juiste literatuur te..


Lees verder 5 juli 2017   6 jaar oud
Teek

In juni en juli worden de meeste mensen gebeten door teken. Door teken wordt de ziekte van Lyme overgedragen. In de Atlas Leefomgeving is nu een kaart opgenomen die diagnoses van Lyme laat zien...


Lees verder 3 juli 2017   6 jaar oud
Park Sonsbeek, Arnhem

Veel mensen willen voor het verbeteren van hun leefomgeving niet langer wachten op overheden. Ze gaan zelf aan de slag met de aanleg of het verbeteren van groen in hun woonomgeving. Deze actieve burgers dragen zo bij aan de..


Lees verder 1 juli 2017   6 jaar oud
gif - primair

De helft van de tuinbezitters gebruikt gif voor de bestrijding van onkruid en ‘plagen’. Ook middelen waarvan bekend is dat ze slecht zijn voor bijen, vlinders en andere dieren blijken nog volop te worden gebruikt. Daarnaast kan..


Lees verder 1 juni 2017   6 jaar oud

Afgelopen week kwamen er onverwacht Rode zwavelkoppen tevoorschijn op een plek waar 7 jaar geleden een populier werd verwijderd. De zwavelkoppen zullen de laatste restanten van het wortelhout aan het verteren zijn, dat blijkbaar..


Lees verder 31 mei 2017   6 jaar oud
argusvlinderman

Van 25 tot en met 28 mei aanstaande houden De Vlinderstichting en Waarneming.nl voor de vierde keer het telweekend argusvlinder. Overal in het land brengen we in kaart of de argusvlinder nog aanwezig is. De resultaten kan De..


Lees verder 18 mei 2017   6 jaar oud
Boomkikker roepend

Wat hoor ik daar? Is dat nu een boomkikker? Of toch niet? Stel, je bent in het veld en je hoort een beestje roepen maar je weet niet wat het is. Misschien is het wel een boomkikker. In de veldgids staat dat ie hard roept, maar wat..


Lees verder 15 mei 2017   6 jaar oud
Spikkelsteelveldridderzwam

Op een overjarige composthoop achter de kantine van een tennisclub in Zaandam waren een aantal opvallende paddenstoelen tevoorschijn gekomen. De bleke hoeden met de unieke, donker gespikkelde stelen lieten er geen misverstand over..


Lees verder 10 mei 2017   6 jaar oud
Weidehommel op rode klaver

De hommelwerksters komen er aan. Maart en april waren de maanden van de hommelkoninginnen, die uit hun winterslaap kwamen. Maar nu wordt het mei: de maand waarin de werksters beginnen met hun taakjes. De eerste zijn al..


Lees verder 1 mei 2017   6 jaar oud

Archief