Natuurberichten

Pagina 129 van 1532 - 15319 Resultaten

Merel

Merel moet multitasken en margriet maakt veldboeket...


Lees verder 27 mei 2023   10 mnd oud
Koraal Aruba. VOOR EENMALIG GEBRUIK

Recent is ‘Turning the Tide’ van start gegaan, een groot natuurherstelproject voor de mangrovebossen en koraalriffen in Aruba. Het is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit & Research en de Arubaanse partners NGO..


Lees verder 26 mei 2023   11 mnd oud
De Europese steur

Op vrijdag 2 juni worden 29 steuren van een jaar oud uitgezet in de Biesbosch. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zal bij deze uitzetting aanwezig zijn. Hiermee zwemt er na zeventig jaar afwezigheid weer jonge steur in de Nederlands..


Lees verder 26 mei 2023   11 mnd oud
Falco subbuteo. Boomvalk

Boomvalk begint met broeden en glassnijder vliegt volop...


Lees verder 26 mei 2023   11 mnd oud
Bloeiende bosranden: bron van biodiversiteit

Bloeiende bosranden gaan de komende jaren steeds meer opvallen. In de afgelopen vijf jaar heeft Staatsbosbeheer op zo’n tweehonderd locaties in de Flevolandse bossen de harde grens tussen bos en landbouwgrond natuurlijker en meer..


Lees verder 25 mei 2023   11 mnd oud
Een mannetje van de zwarte heidelibel is te herkennen aan het vele zwart

De zwarte heidelibel is onze kleinste echte libel en de uitgekleurde mannetjes zijn met hun zwarte kleur niet met andere libellen te verwarren. Lange tijd was er weinig aandacht voor deze soort, want hij was wijdverspreid en heel..


Lees verder 25 mei 2023   11 mnd oud
Vogelkersheksenbezem

De Vogelkersheksenbezem is een schimmelsoort die je alleen in het voorjaar kan tegenkomen. De afgelopen dagen is deze soort verspreid over Nederland veel waargenomen. Als je een zoekbeeld hebt, kan het makkelijk zijn om ze te..


Lees verder 25 mei 2023   11 mnd oud
Lantaarntje

Zoek naar lantaarntjes en rupsen vermomd als vogelpoepjes...


Lees verder 25 mei 2023   11 mnd oud
Grote modderkruiper

Waar heb je als vis het minste last van andere vissen? Dat heeft de grote modderkruiper goed bekeken: in sloten met veel planten en een dikke laag slib. In heel droge periodes kan deze vis zelfs – de naam zegt het al – een tijdje..


Lees verder 24 mei 2023   11 mnd oud
Duinlandschap Terschelling (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

Door klimaatverandering stijgt niet alleen de temperatuur van de lucht, ook de bodem wordt warmer. Wetenschappers van Wageningen University & Research hebben onderzocht hoe de bodemtemperatuur in Nederland de komende dertig jaar..


Lees verder 24 mei 2023   11 mnd oud

Archief