Natuurberichten

Pagina 1454 van 1528 - 15275 Resultaten

brand eijs klein

Op Youtube staat een filmpje van brand op de spoorhelling bij Eijs, een van de laatste vliegplaatsen van het bruin dikkopje in Nederland. Of dit ernstige gevolgen heeft voor deze zeldzame soort zal binnenkort blijken...


Lees verder 13 april 2009   15 jaar oud
Mannetje Snotolf in Paaikleed

Aan onze kust is het nu volop lente. Veel zeedieren gebruiken deze periode met het opwarmende zeewater voor hun voortplantingsritueel. De mannetjes snotolven bewaken nu overal langs de kust hun einesten. Dat doen ze zo goed dat..


Lees verder 12 april 2009   15 jaar oud
Gewone pad

Door de kou in het begin van het seizoen en de aanhoudende droogte afgelopen tijd verloopt de paddentrek tot nu toe slechts mondjesmaat. De vroege amfibieënsoorten (salamander, bruine kikker, heikikker) zijn inmiddels grotendeels..


Lees verder 12 april 2009   15 jaar oud
Rotganzen op Terschelling

In het voorjaar is het een komen en gaan van vogelsoorten op de Nederlandse Waddeneilanden. Afgelopen week arriveerden de eerste vogels die in Afrika overwinterden. Sommigen blijven hier om te broeden, anderen trekken nog verder..


Lees verder 11 april 2009   15 jaar oud
Haas (Lepus europaeus)

Ziet u een haas met Pasen (een paashaas dus), geef het dan door aan de mensen van www.zoogdieratlas.nl. Zij willen graag weten waar hazen en andere zoogdieren zitten. Zoogdieratlas.nl is een initiatief van de Zoogdiervereniging en..


Lees verder 11 april 2009   15 jaar oud
berk_bloei_AJH_van_vliet

Afgelopen week werden de eerste berkenpollen gevonden door de pollentelstations van het LUMC in Leiden en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Net als vorig jaar is dit iets later dan gemiddeld. Na hazelaar en els is de berk de..


Lees verder 10 april 2009   15 jaar oud
Eikenprocessierups

Op 6 april werden de eerste eikenprocessierupsjes aangetroffen op bomen in Sittard-Geleen. Twee dagen later kwamen in Wapserveen de eipakketjes die ‘geoogst’ waren van bomen uit Gemert uit. De ‘koude’ winter lijkt geen nadelig..


Lees verder 10 april 2009   15 jaar oud
bruine winterjuffer klein

Voor libellen is het nog volop winter. De meeste soorten brengen als larve onder water en in de waterbodem de winter door. Zeker nu het water nog koud is, zal het wel even duren voor de eerste vuurjuffertjes uitsluipen. De bruine..


Lees verder 9 april 2009   15 jaar oud
knoflookpad

In Gastel, gemeente Cranendonck, leeft een kleine populatie knoflookpadden in het Hondsven. De knoflookpad is een zeer zeldzame amfibiesoort en het Hondsven is één van de laatst overgebleven plaatsen in Noord-Brabant waar de soort..


Lees verder 9 april 2009   15 jaar oud
vleermuis in winterverblijf Johannes Regelink

Nu met de komst van de lente de meeste vleermuizen uit winterslaap zijn, zijn ze ook weer te bewonderen. Ter gelegenheid van de presentatie van een nieuwe standaard voor vleermuisonderzoek ging Wesley Overman van de..


Lees verder 8 april 2009   15 jaar oud

Archief