Natuurberichten

Pagina 770 van 1535 - 15346 Resultaten

staartblauwtje - primair

Het staartblauwtje was na 1933 niet meer in Nederland gezien, maar in 2011 werden de eerste weer in ons land gemeld en werd ook voortplanting geconstateerd. In 2017 werd dit mooie blauwtje van tientallen locaties gemeld, vooral in..


Lees verder 11 september 2017   6 jaar oud
Kinderen planten een bos aan

De provincie Gelderland ondersteunt inwoners die zelf iets voor natuur of groen doen met de subsidieregeling Burgerbetrokkenheid bij natuur, groen en landschap. Ook organisaties die inwoners bij natuur betrekken kunnen subsidie..


Lees verder 11 september 2017   6 jaar oud
Xanthopimpla punctata. Een sluipwesp

Sluipwespen kunnen hun legboor, een holle legbuis voor het plaatsen van eieren, in elke gewenste richting bewegen door het uiteinde van de boor van vorm te veranderen. De legboor kunnen ze hierdoor gericht sturen met de spieren in..


Lees verder 11 september 2017   6 jaar oud
Wasroos bij Blokkendam Noordzeekant

De Wasroos is één van de bekendste Europese zeeanemonen. Uit Nederland zijn slechts enkele inheemse waarnemingen bekend, alle uit Zeeuwse wateren. Deze zomer werd echter een Wasroos waargenomen en gefotografeerd aan de buitenzijde..


Lees verder 10 september 2017   6 jaar oud
Bos in de Eifel, Duitsland

Op 6 en 7 september gaat het Global Forest Biodiversity Initiative (GFBI) officiëel van start in Peking. Het GFBI-samenwerkingsverband bestaat wereldwijd uit 143 organisaties die zichzelf verplicht hebben gesteld gedetailleerde..


Lees verder 9 september 2017   6 jaar oud
Culex pipiens, Huissteekmug

Vandaag promoveert Chantal Vogels op haar onderzoek naar de rol van de noordelijke huissteekmug bij de overdracht van het West-Nijl virus in Europa. Een belangrijke conclusie is dat Nederlandse steekmuggen het West-Nijl virus..


Lees verder 8 september 2017   6 jaar oud
bruin blauwtje - primair

Door het warme weer in de eerste helft van het jaar vlogen veel vlindersoorten weken eerder dan normaal. Voor een aantal soorten betekent dit dat er nu ruimte is voor een extra generatie. Er zijn al verse vlinders gezien van..


Lees verder 8 september 2017   6 jaar oud
Buitenplaats Rupelmonde

Buitenplaatsen: het zijn vaak onbekende parels. Misschien fietst u er wel dagelijks langs, zonder te weten wat voor moois er te zien is. Dikwijls zijn het de grote huizen die ons doen denken dat het privéterrein is. Toch kun je..


Lees verder 7 september 2017   6 jaar oud
Eekhoorn

In de herfst is de kans om eekhoorns tegen te komen extra groot. Door de aanwezigheid van beukennootjes in de herfst van vorig jaar, en de daaropvolgende zachte winter zijn veel eekhoorns goed de winter doorgekomen. Relatief veel..


Lees verder 7 september 2017   6 jaar oud
Damhert

In het Veerse Meer, tussen Walcheren en Noord-Beveland, ligt een klein eiland: de Haringvreter. Het eiland is zo’n 90 hectare groot; sinds de jaren ’80 leeft hier een groep damherten. Een particulier heeft ze er ooit losgelaten...


Lees verder 6 september 2017   6 jaar oud

Archief