Natuurberichten

Pagina 779 van 1534 - 15338 Resultaten

Gevangen glasalen

In het voorjaar vindt de jaarlijkse intrek plaats van glasaal langs de Europese kust. Ook bij IJmuiden en op het Noordzeekanaal weten de jonge, doorzichtige aaltjes van niet meer dan 8 centimeter lengte de vispassages te vinden...


Lees verder 15 juli 2017   6 jaar oud
Kinderen tekenbeet Lyme

Kinderen kunnen nu ook meedoen aan het onderzoek naar langdurige klachten na de ziekte van Lyme via Tekenradar.nl. Jaarlijks krijgen 25.000 mensen de ziekte van Lyme, ongeveer een kwart daarvan is jonger dan 18 jaar. Sommigen..


Lees verder 14 juli 2017   6 jaar oud

Deze zomer heeft voor het eerst een steppekiekendief in Nederland gebroed. Het is zelfs het eerste bekende broedgeval ooit in West-Europa, en ook het eerste op een boerenakker. De vogels zijn eind mei ontdekt door Willem-Pier..


Lees verder 14 juli 2017   6 jaar oud
1KJ

Steppekiekendieven zijn sinds een aantal jaren als doortrekker in zowel het voor- als najaar flink in aantal toegenomen. In de wintergebieden zien we echter geen toename. Naar de ecologische context kunnen we alleen maar gissen,..


Lees verder 14 juli 2017   6 jaar oud
Gulden sleutelbloem

Ruim honderd Limburgse boeren en particulieren steken de handen uit de mouwen om de komende jaren meer ecologisch resultaat binnen graslandbeheer mogelijk te maken. Een proces van samen leren en doen. Tijdens de eerste..


Lees verder 13 juli 2017   6 jaar oud
De jonge grootoorvleermuis

Tijdens de zomermaanden worden in Nederland heel wat jonge vleermuizen geboren. Vleermuizen doen dit in de regel in kraamgroepen. Soms raakt een jong de weg kwijt en komt dan bijvoorbeeld in huis terecht. Maar wat kun je doen om..


Lees verder 13 juli 2017   6 jaar oud
Luchtfoto Groningen

De Gezondheidsraad bracht op 15 juni het advies uit om de mogelijkheden voor groene recreatie in stedelijke omgeving uit te breiden. Groen is namelijk gezond. Meerdere onderzoeken tonen aan dat er een verband is tussen de..


Lees verder 13 juli 2017   6 jaar oud
keizersmantels - primair

De keizersmantel was verdwenen uit Nederland, maar wordt de laatste tien jaar steeds meer gezien. Dit jaar vliegt hij erg goed, met name in de duinen. Zowel in Meijendel, de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) als het..


Lees verder 13 juli 2017   6 jaar oud
Vliegenzwammen

De Nederlandse Mycologische Vereniging heeft zich voorgenomen om de tweede Europese dag van de Paddenstoel mede gestalte te geven. Aan de datum kan het niet liggen, want uit ervaring weten we dat als het weer een beetje meezit,..


Lees verder 12 juli 2017   6 jaar oud
natuurvriendelijke oever

Waterbeheerders hebben in Nederland honderden kilometers natuurvriendelijke oevers aangelegd. Doel is het verbeteren van de natuurwaarden, waaronder de visstand. Dit jaar is een groot onderzoek van start gegaan in Noord-Holland om..


Lees verder 12 juli 2017   6 jaar oud

Archief