Natuurberichten

Uitgever: ARK Rewilding Nederland

ARK Rewilding Nederland verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.

Pagina 17 van 53 - 529 Resultaten

Past, present and future of European nature EENMALIG GEBRUIK

ARK Natuurontwikkeling staat voor natuur die zoveel mogelijk haar gang mag gaan. Onze ambitie is om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen met een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren. ARK'er Jeroen Helmer maakte een..


Lees verder 29 april 2020   4 jaar oud
Konikpaarden en publiek op de Landtong Rozenburg in het Rotterdamse havengebied. EENMALIG GEBRUIK

In steeds meer Nederlandse natuurgebieden tref je in het wild levende runderen en paarden aan. Het ontmoeten van zo’n kudde grazers is voor veel mensen een mooie belevenis. Deze dieren vragen wel om andere omgangsvormen dan..


Lees verder 26 april 2020   4 jaar oud
Heckrunderen bij het kadaver van een kuddegenoot. EENMALIG GEBRUIK

Grazers als paarden, runderen en wisenten zijn sociale dieren. Ze leven in kuddeverband met sterke familiebanden en een duidelijke hiërarchie. Als mensen nemen we afscheid en rouwen we om het verlies van een dierbare of naaste. In..


Lees verder 12 april 2020   4 jaar oud
Wild zwijn eet van een doodgereden edelhert. Ondertussen houdt een een wolf afstand en wacht netjes op de beurt. EENMALIG GEBRUIK

Op de Veluwe profiteren diverse aaseters van dode dieren in de natuur. Door de terugkeer van de wolf is sinds een jaar de Veluwse soortenrijkdom nóg completer geworden. Op wildcamera’s is goed te zien hoe deze predator weer zijn..


Lees verder 8 april 2020   4 jaar oud
Met hun beitelvormige snijtanden knagen bevers complete bomen om. EENMALIG GEBRUIK

Veel natuur in Nederland wordt begraasd en dan denken we meteen aan schapen, runderen, paarden, herten, wilde zwijnen of zelfs wisenten of waterbuffels. Maar in het water huist nog een grazer en wel een die een enorme invloed..


Lees verder 29 maart 2020   4 jaar oud
Bruine vuurvlinder EENMALIG GEBRUIK

Wat zou het fantastisch zijn als je in de Maashorst weer volop kan genieten van vlinders als de aardbeivlinder, het heideblauwtje, de veldparelmoervlinder en de bruine eikenpage. Een verkenning in het Brabantse natuurgebied laat..


Lees verder 24 maart 2020   4 jaar oud
Verweerde paardenhoef met vogelveerzwam. EENMALIG GEBRUIK

Grote grazers zijn belangrijk voor de natuur. Door hun gegraas en het schillen van de bast van bomen krijgen openheid en bloemen meer kans en worden dominante bomen en planten letterlijk klein gehouden. Maar niet alleen levende..


Lees verder 15 maart 2020   4 jaar oud
Tauroskalfjes

Al veertig jaar worden in Nederland runderen en paarden ingezet bij het natuurbeheer. Hiervoor zijn robuuste rassen nodig die het hele jaar door in de natuur kunnen overleven. Dit deel van de serie over natuurlijke begrazing in..


Lees verder 1 maart 2020   4 jaar oud
Doodgereden otter in de Ooijpolder bij Nijmegen EENMALIG GEBRUIK

Vind je het ook vreselijk als otters worden doodgereden in het verkeer? Zorg dan voor veilige verbindingen en help de otter! Geef samen met ARK Natuurontwikkeling de natuur de ruimte en doneer voor een veiliger rivierengebied...


Lees verder 26 februari 2020   4 jaar oud
Wisenten in De Maashorst

Maandag 17 februari 2020 zijn de eerste wisenten losgelaten op de Slikken van de Heen, een natuurgebied van Het Zeeuwse Landschap gelegen op het eiland Sint Philipsland. Zo is de provincie Zeeland de vierde plek in Nederland waar..


Lees verder 17 februari 2020   4 jaar oud

Archief