Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 11 van 287 - 2868 Resultaten

Brandgans op 6 november 2020 bij Ternaard, Friesland. Slachtoffer van hoogpathogene vogelgriep.

Vogelgriep is een zeer besmettelijke virusziekte die voornamelijk pluimvee en watervogels treft. Trekvogels spelen een belangrijke rol in de verspreiding van het virus. Sinds 2022 brengt de ‘Bird Flu Radar’ de risico’s op..


Lees verder 4 oktober 2024   7 mnd oud

Op zaterdag 5 oktober vindt de EuroBirdwatch van BirdLife International plaats. De EuroBirdwatch vestigt de aandacht op trekvogels en de gebieden die ze in Europa nodig hebben om bij te tanken voor hun reis. In Nederland..


Lees verder 1 oktober 2024   7 mnd oud
Emoe en Pasha

Op het eerste gezicht lijken vogels helemaal geen goede renners te zijn. Probeer het zelf maar eens: door je knieën zakken en dan een rondje rennen op je tenen waarbij je altijd met één voet de grond aan moet raken. Onderzoek van..


Lees verder 28 september 2024   7 mnd oud
Zwerm spreeuwen

De herfst is in aantocht en binnenkort zullen de vogels weer naar het zuiden trekken. Dit seizoen is een fijne tijd om met de kinderen op pad te gaan. Het bos blijft natuurlijk een heerlijke en leerzame plek, maar Vogelbescherming..


Lees verder 24 september 2024   7 mnd oud
Bever

Hoe creëren we ruimte en draagvlak voor toenemende aantallen wilde dieren in Nederland, juist ook buiten de natuurgebieden? Dat is een van de centrale vragen van het jaarlijkse Heimans en Thijsse Symposium, dat op zaterdag 23..


Lees verder 22 september 2024   7 mnd oud
Baltsende rietzanger

Op steeds meer plekken in Nederland is het geschetter van rietzangers in voorjaar en zomer niet van de lucht. Na de eeuwwisseling is onze populatie ruim verdubbeld. Deze Afrikaganger staat bekend als een soort die sterk..


Lees verder 20 september 2024   7 mnd oud
Grutto

Vogelbescherming is zeer verontrust over het regeerprogramma van het kabinet-Schoof: "Het kabinet komt niet met concrete plannen om natuur te herstellen en de achteruitgang van biodiversiteit tegen te gaan."..


Lees verder 17 september 2024   7 mnd oud

Provincies hoeven van het nieuwe kabinet niet verder met de huidige programma's om de natuur te herstellen en het stikstofprobleem aan te pakken. Dit melden bronnen aan het NOS. Ook zou het kabinet Schoof stoppen met het zogeheten..


Lees verder 11 september 2024   8 mnd oud
Roepende oehoe-man in Gelderland.

Het aantal broedende oehoes in Nederland blijft toenemen. In 2024 is een recordaantal van 101 territoria vastgesteld door de Oehoewerkgroep Nederland. De verwachting is dat het aantal oehoes de komende jaren nog verder zal..


Lees verder 9 september 2024   8 mnd oud

De afgelopen weken zijn er verspreid over Nederland meer meldingen gedaan van zieke en dode Merels dan gebruikelijk. Enkele van de vogels zijn verzameld en positief getest op besmetting met het usutuvirus. Dit virus veroorzaakte..


Lees verder 5 september 2024   8 mnd oud

Archief