Natuurberichten

Categorie: Vogels

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over vogels door onder andere Vogelbescherming Nederland, de Werkgroep Grauwe Kiekendief, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De vogelberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: vogeltrek, vogels herkennen, geluiden van vogels, vogels in de tuin, vogels voeren, waarnemen van vogels. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle vogelberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe vogelberichten bij.

Pagina 26 van 287 - 2868 Resultaten

Kanoeten en andere wadvogels boven de Waddenzee

Het blijven boren onder de Waddenzee kan Nederland duur komen te staan. De VN-organisatie UNESCO dreigt daardoor om de status van het enige Nederlandse natuurgebied dat Werelderfgoed is, in te trekken...


Lees verder 19 september 2023   1 jaar oud
Draaihals

Mieren verspreiden plantenzaden, zijn gastheer en voedsel voor andere diersoorten en woelen de bodem om. Vooral in voedselarme heide en stuifzand kunnen ze de bodem, en daarmee het hele ecosysteem, sterk beïnvloeden. De komende..


Lees verder 18 september 2023   1 jaar oud
Kluut

"Binnen een week was het raak!” Henk Castelijns kan zijn enthousiasme over de ontwikkelingen rond de bijna beruchte Hedwigepolder niet onderdrukken. Na jaren en jaren soebatten, stroomde op 25 oktober 2022 het eerste..


Lees verder 12 september 2023   1 jaar oud
Dagpauwoog

Hebben natuurbeschermers wel voldoende historisch besef? En hoe kan een betere kennis van de eigen geschiedenis en veranderingen in de natuur natuurbeschermers helpen om effectiever te opereren? Hierover gaat het symposium van de..


Lees verder 10 september 2023   1 jaar oud

Machine learning, vaak 'AI' genoemd, maakt het mogelijk om de mysterieuze wereld van de communicatie van dieren bloot te leggen door hun geluiden, die zoveel informatie overbrengen, te analyseren. Een nieuw project genaamd..


Lees verder 9 september 2023   1 jaar oud
Bonte strandlopers, kanoeten en kemphaan

Het zijn niet de makkelijkst te determineren vogels, maar toch – of misschien juist daarom – vallen ze goed in de smaak bij vogelaars. Het gaat hier om de strandlopers. Ze broeden op de arctische toendra in het noorden van Europa..


Lees verder 8 september 2023   1 jaar oud

De verschillende partijen komen deze weken met hun verkiezingsprogramma’s naar buiten. Nu de eerste concepten verspreid worden is er nog één kans om vogels en natuur in de programma’s te verankeren: het indienen van amendementen...


Lees verder 5 september 2023   1 jaar oud
Kievit met kuikens

Kieviten hebben in Nederland een tekort aan geschikt leefgebied voor hun opgroeiende kuikens. Hierdoor worden er te weinig kuikens groot en neemt het aantal Kieviten in Nederland af. Dit blijkt uit onderzoek dat OBN natuurkennis..


Lees verder 4 september 2023   1 jaar oud
De afbeelding toont een laat-Pleistoceen landschap met wolharige mammoeten, paardachtigen, een wolharige neushoorn en Europese holenleeuwen met een rendierkarkas.

Wat hoor je als zou rondlopen in de ijstijd tussen mammoeten en leeuwen? Hoe klinkt een middeleeuws bos waar de laatste elanden en beren hun best doen de mens te overleven, die steeds meer ruimte inneemt? Het NPO-Radio 1 programma..


Lees verder 27 augustus 2023   1 jaar oud
Turdus merula. Merel

Vorig jaar ging de vernieuwde website van Jaarrond Tuintelling online. Het doel van de nieuwe site is om nog betere gegevens te verzamelen over het voorkomen van planten- en diersoorten in de Nederlandse tuinen. Inmiddels loopt..


Lees verder 25 augustus 2023   1 jaar oud

Archief