Natuurberichten

Categorie: Natuurbeleid

Pagina 101 van 109 - 1089 Resultaten

Watermijtenbiotoop

Watermijten zijn kleine, kleurrijke waterdiertjes met een interessante levenswijze. Deze week is in Entomologische Tabellen een determinatiesleutel voor de Nederlandse soorten gepubliceerd. In de afgelopen decennia is de kennis..


Lees verder 21 november 2018   6 jaar oud
Landschap ten zuiden van Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn stelt grond beschikbaar voor de eerste compensatiepool van Gelderland. Ruim twintig hectare nieuwe natuur zal worden aangelegd, betaald door partijen die elders natuur of bos hebben aangetast. Voor deze..


Lees verder 18 november 2018   6 jaar oud
Haringvliet

Vanaf vandaag gaan de Haringvlietsluizen regelmatig op een kier. Daardoor herstelt na precies 47 jaar de verbinding van de grote Europese rivieren Rijn en Maas met de Noordzee. Dit is een belangrijke stap voor de natuur en het..


Lees verder 15 november 2018   6 jaar oud
Wild zwijn

Afrikaanse varkenspest is een voor varkensachtigen dodelijke en zeer besmettelijke ziekte. De ziekte verspreidt zich sinds 2007 over het Europese continent, heeft geleid tot massale sterfte in populaties wilde zwijnen en zorgt..


Lees verder 15 november 2018   6 jaar oud
117-499, N, 2012-08-01, NL. 117509-499303, Wormerland

Naar aanleiding van vragen en discussie over eerdere berichten op Nature Today over onderwaterdrainage in veengebieden heeft Lars Hein van Wageningen Universiteit een aanvullend statement geschreven...


Lees verder 13 november 2018   6 jaar oud
Smient

De Rechtbank in Den Haag heeft, net als vorig jaar, geoordeeld dat er voorlopig geen afschot van smienten mag plaatsvinden in Zuid-Holland. Vogelbescherming Nederland en de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) maakten..


Lees verder 13 november 2018   6 jaar oud
Weidebij

In 2015 ging Groene Cirkels Bijenlandschap van start. Een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en vele andere partijen om een bloemen- en bijenrijk landschap te ontwikkelen in de regio rond Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den..


Lees verder 12 november 2018   6 jaar oud
Bij permanente wintertijd zal ook wegverlichting 's avonds langer branden.

In het recente debat over de keuze voor het afschaffen of behouden van de zomertijd is vooral aandacht besteed aan maatschappelijke en economische gevolgen. Over de gevolgen voor de natuur werd echter gezwegen. Onterecht, volgens..


Lees verder 8 november 2018   6 jaar oud
Zomertortel

De afgelopen eeuw zijn er negen vogels uitgestorven als broedvogel in Nederland. Zeker een tiental staan op het punt om op korte termijn uit ons land te verdwijnen. Uit het boek Bedreigde vogels in Nederland blijkt de..


Lees verder 7 november 2018   6 jaar oud
Grote kudde koniks in de Oostvaardersplassen VOOR EENMALIG GEBRUIK

‘Rewilding’ is een wereldwijd groeiende beweging in de natuurbescherming waarin het herstel van natuurlijke processen centraal staat. De Oostvaardersplassen laten zien dat dit concept niet zonder problemen is. Aantalsregulering..


Lees verder 26 oktober 2018   6 jaar oud

Archief