Natuurberichten
Categorie: Natuurbeleid
Pagina 107 van 109 - 1088 Resultaten

In Groningen is de eerste ruigpootbuizerd uitgerust met een GPS-zender. Daarmee hopen we meer te weten te komen over het habitatgebruik en de trekroutes van deze zeldzame wintergast. De zender bevestigt wat uit veldobservaties al..
Soliva sessilis, een nieuwkomer in de Nederlandse flora, is recent op verschillende campings langs de kust aangetroffen. Deze kleine, groene plant is mogelijk invasief en de zaden kunnen leiden tot huidirritatie onder blote..

Het Haringvliet staat in aanloop naar en tijdens World Fish Migration Day op 21 april in het teken van ruimte voor trekvissen, zoals zalm, paling en steur. Van alle kanten, van de Alpen tot de Noordzee, is er aandacht voor de..

Wetenschappers waarschuwen dat de biodiversiteit wereldwijd gevaarlijk afneemt. Dit is niet alleen slecht voor natuur en ecosysteemdiensten, maar ook voor het welzijn van de mens. Een afname van de biodiversiteit tast de economie,..

Met het uitrollen van een groene loper is op 23 maart faunapassage Kootwijkerzand geopend. ProRail bouwde deze gigantische passage met aannemer Mobilis - Hegeman. Nu de bouwhekken weg zijn, hebben de dieren de ruimte om veilig..

Wat is nou precies een Rijke Weide? Welke zuivel draagt écht bij aan het leven op de Nederlandse weilanden? Met de campagne 'Elke meter telt!' geeft Vogelbescherming antwoord op deze vragen. Want alleen met écht duurzame zuivel..
Hoe gaat het met de wilde bijen van Noord-Brabant? Deze vraag hoopt de Provincie over enkele jaren te kunnen beantwoorden met de resultaten van een bijenmonitoring op provinciaal niveau. Tijdens de eerste rondes in 2017 zijn 156..

Sinds 20 maart 2008 publiceren biologen dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de natuur op NatureToday.com (toen nog Natuurbericht.nl). Sindsdien zijn ruim 20 miljoen pagina’s bekeken. Het afgelopen jaar bezocht een..

De afgelopen tien jaar zijn vijftien ongevallen met publiek en grote grazers in Nederlandse natuurgebieden geregistreerd waarbij een confrontatie leidde tot een behandeling in het ziekenhuis. Vergeleken met het grote aantal..

De populatie damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) wordt door afschot weer in balans gebracht met overige natuurwaarden. Voor de vlinders is dat goed nieuws. Een onlangs verschenen artikel in De Levende Natuur laat..