Natuurberichten
Categorie: Natuurbeleid
Pagina 16 van 109 - 1089 Resultaten

Provincie Noord-Brabant en SoortenNL organiseerden op 8 april een symposium met als centrale vraag: wat kun je met natuurdata binnen ruimtelijke ordening en de huidige gebiedsopgaven? Andere vragen waren: wat weten we van natuur..
Het is een van de meest gestelde vragen aan natuurbeschermers: 'Dat het slecht gaat met de natuur weten we nu wel, maar wat moeten we doen om het beter te laten gaan?' Het antwoord is veelzijdig. Het goede nieuws is dat er zoveel..

De natuurbescherming in Nederland is bijna anderhalve eeuw oud. Er veranderde in die tijd veel. In een nieuwe serie in de podcast 'Toekomst voor Natuur' worden bijzondere mensen en momenten uitgelicht. De eerste aflevering van..

Bestuivende insecten staan onder druk. Onder andere door gebrek aan voedsel en voedselconcurrentie. In landbouwgebieden helpt de slimme inzet van landschapselementen, zoals akkerranden, bomenrijen, sloten en heggen. Maar wat maakt..

De rechtbank in Den Haag oordeelt dat de Nederlandse overheid onterecht een omgevingsvergunning heeft verleend aan mijnbouwbedrijf ONE-Dyas voor gaswinning in de Noordzee, in het rijke en zeldzame natuurgebied de Borkumse Stenen...

Verschillende natuurorganisaties zijn vandaag aanwezig bij het Commissiedebat Stikstof, Nationaal Programma Landelijk gebied (NPLG) en Natuur in de Tweede Kamer. Van boswachters tot ecologen: collectief gekleed in het groen vragen..

Half maart stonden medewerkers en vrijwilligers van RAVON wederom in de Oude Grift om rivierprikken over te plaatsen. De prikken zijn onderweg om stroomopwaarts te gaan paaien, maar worden gehinderd door waterwerken die in..

Het aantal soorten zweefvliegen dat uit ons land verdwijnt, was de afgelopen dertig jaar veel hoger dan daarvoor. Er is een scherpe trendbreuk begin jaren 90, wat samenvalt met de grootschalige introductie van insecticiden als..

Amfibieën nemen wereldwijd af door verschillende ziektes, waarbij schimmels een grote rol spelen. Door onderzoek leren we steeds meer over de complexe interacties tussen de vaak invasieve schimmels, de amfibieën en hun omgeving...

De gewone dwergvleermuis leeft in allerlei soorten bouwwerken in groene en waterrijke omgevingen. Bij ruimtelijke activiteiten moet rekening worden gehouden met dit dier en zijn leefomgeving. In het vernieuwde 'Kennisdocument..