Natuurberichten
Categorie: Natuurbeleid
Pagina 76 van 109 - 1089 Resultaten

Sinds 26 september 2019 tekenden tweehonderd bedrijven en toerisme-organisaties de International Tourism Plastic Pledge. Een initiatief van MVO-Nederland gesteund door WWF. We zien meer en meer plastic in de natuur en op onze..

Op 22 en 23 september bezochten duikende onderzoekers de door WNF en ARK Natuurontwikkeling aangelegde oesterbank bij de Borkumse Stenen, een zeegebied in de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog. De oesters die in 2018 zijn..

In opdracht van de provincie Utrecht wordt deze week een nest van de Aziatische hoornaar behandeld en verwijderd in Veenendaal. De Aziatische hoornaar is een grote wespensoort die oorspronkelijk niet voorkomt in Nederland...

Vogelbescherming roept de Tweede Kamer op om krachtig te pleiten voor natuurherstel in de debatten over de begrotingsbehandeling. Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat twee op de vier Nederlanders vindt dat natuur onderdeel..

De Europese Unie is nog altijd één van de topimporteurs van soja, palmolie en hout uit gebieden waarvoor vaak bossen en andere waardevolle natuurgebieden zijn vernietigd. Europa heeft geen wetgeving tegen ontbossing. Vanaf vandaag..

Uit de zojuist verschenen Balans van de Leefomgeving blijkt dat het nog steeds niet goed gaat met onze leefomgeving en dat de opgaven op het vlak van o.a. klimaat, natuur, grondstoffengebruik en woonomgeving alleen urgenter..

Van de Amazone, Californië, Siberië tot Australië: wereldwijd zijn sinds april al dertien procent meer natuurbranden dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal branden neemt niet alleen toe, de branden worden ook heviger én..

In juli ontdekte de Ecuadoraanse marine 260, voornamelijk Chinese, vissersschepen bij de beschermde wateren rond de Galapagoseilanden. De schepen komen elk jaar naar dit gebied, maar de vloot van dit jaar is één van de grootste..

Sinds 1990 zijn er langs de Nederlandse kust meer dan 16.000 dode bruinvissen gevonden. De meeste daarvan werden door onderzoekers van de Universiteit Utrecht aangetroffen. Soms wel achthonderd per jaar...

Het belang van mycoflora (schimmels) in de natuur is enorm. Ze vervullen allerlei rollen in onze ecosystemen en zijn cruciaal voor de weerbaarheid van hogere organismen. Door verzurende stikstofdepositie zien we echter een..