Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 66 van 218 - 2175 Resultaten

French angel fish.

Het Natuur- en Milieubeleidsplan 2020-2030 van Caribisch Nederland is een integraal plan om de natuur de komende tien jaar te beschermen en te versterken...


Lees verder 19 augustus 2023   1 jaar oud
jonge aanplant met wildraster

Op Landgoed Junne bij Ommen is gewerkt aan het herstel en de uitbreiding van het bos. Omdat het landgoed grotendeels Natura 2000-gebied is, zijn er subsidiemogelijkheden voor herstel en ontwikkeling van de boshabitats. Afgelopen..


Lees verder 16 augustus 2023   1 jaar oud
Ine Nijveld: “Hier zie je enkele oude heideplanten. Dat is prima, zo lang het er niet te veel zijn. Het gaat om de afwisseling.”

Een zoetgeurende paarse zee, over kilometers uitgestrekt. De heide op de Sallandse heuvelrug is na weken van regen tot volle bloei gekomen. Het ziet er gezond uit. Maar schijn bedriegt. “Het kost ontzettend veel werk om de heide..


Lees verder 16 augustus 2023   1 jaar oud
De kronkelende riviertjes en de boezems van Kinderdijk vormen het karakteristieke polderlandschap van Alblasserwaard.

Afgelopen voorjaar hielpen meer dan honderd vrijwilligers Earthwatch Europe en Naturalis de waterkwaliteit in de Alblasserwaard te onderzoeken. Wat blijkt? Ruim de meerderheid van alle watermonsters was van goede kwaliteit...


Lees verder 12 augustus 2023   1 jaar oud
Amazon canopy

In bepaalde bossen in het Amazonegebied die de afgelopen honderden jaren door menselijk toedoen zijn veranderd, groeien meer plantensoorten die beter bestand zijn tegen branden en droogte...


Lees verder 5 augustus 2023   1 jaar oud
De klaprozen in de duintuin van PWN staan in volle bloei

Met een slim aangelegde tuin help je de natuur. Om anderen te inspireren, heeft PWN aan de rand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland een voorbeeldtuin aangelegd. Publiek is hier vanaf volgend voorjaar welkom, maar boswachter Joeri..


Lees verder 31 juli 2023   1 jaar oud
Omvorming landbouwgrond tot schrale natuur

Soms worden voormalige landbouwgronden weer veranderd in natuur, maar het omzetten van bemeste landbouwgrond in schrale natuur is niet eenvoudig. In 2017 bracht OBN daarom al een handreiking uit en die is nu herzien. De herziene..


Lees verder 25 juli 2023   1 jaar oud

Hout, bos(sch), laar, lo, el(e), wald, holt en nog veel meer... Allemaal bostoponiemen, ook wel bosplaatsnamen genoemd, geïnventariseerd op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Veel huidige plaatsnamen..


Lees verder 25 juli 2023   1 jaar oud
Hond jaagt spreeuw op

Op veel plekken in het land is de zomervakantie al losgebarsten. Helaas vergeten we te vaak dat de natuur meer is dan een decor om te ontspannen. Vooral loslopende honden, op plekken waar dat niet is toegestaan, vormen een groot..


Lees verder 25 juli 2023   1 jaar oud
Reintroductions

Op een Engels landgoed maakte de grote weerschijnvlinder een spectaculaire rentree. Hoe komt dat, en wat kunnen we er in Nederland van leren? Ook hier breidt de grote weerschijnvlinder zich inmiddels uit, maar zo massaal als in..


Lees verder 23 juli 2023   1 jaar oud

Archief