Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 83 van 218 - 2177 Resultaten

pilotbos

Deze winter worden de eerste maatregelen genomen in demobos ’t Zand binnen het project LIFE Climate Forest. ’t Zand is eigendom van de gemeente Alphen-Chaam. Bosgroep Zuid Nederland voert hier al meerdere jaren het beheer uit in..


Lees verder 31 januari 2023   2 jaar oud
Lynx lead ARK Rewilding NL

De lynx is bezig aan een opmars in Europa. Mogelijk bereikt hij in de toekomst zelfs de Veluwe. Jeroen Helmer van ARK Rewilding Nederland tekende een nieuwe droomplaat. Zo kan het worden als de lynx in Nederland geschikt,..


Lees verder 30 januari 2023   2 jaar oud
Kwabaal

De kwabaal is tegenwoordig ernstig bedreigd in Nederland. Tot halverwege de 20e eeuw was de soort veel algemener. Toen kwam deze vis in veel dynamische rivieren, beken en poldergebieden voor. In tegenstelling tot veel andere..


Lees verder 30 januari 2023   2 jaar oud
Plantwerk

Het late najaar en de vroege winter is doorgaans de beste periode om jonge boompjes te planten. De bodem is nog vrij warm en meestal ook vochtig, waardoor de kans op aanslaan het grootst is. Deze maanden gaan er ook weer duizenden..


Lees verder 29 januari 2023   2 jaar oud
Grazende wrattenzwijnen in een door droogte getroffen gebied in Somaliland.

De oostelijke en centrale regio's van de grote Hoorn van Afrika kampen met de langste en ernstigste droogte in Oost-Afrika in veertig jaar. Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is dit het vierde opeenvolgende..


Lees verder 28 januari 2023   2 jaar oud

Eind 2022 begon Reef Renewal Foundation Bonaire met het terugplanten van de rotskoralen gelobd sterkoraal, bergachtig sterkoraal en groot sterkoraal. Bijna twee jaar eerder werden er fragmenten van deze koralen in kwekerijen..


Lees verder 27 januari 2023   2 jaar oud
Melkviooltje (VOOR EENMALIG GEBRUIK)

Pas vier jaar terug zijn ze ingericht als natuurgebied: de Binnenveldse Hooilanden tussen Wageningen en Veenendaal. In dit gebied van totaal 280 hectare lag nog een restantje van het grote areaal blauwgrasland dat Nederland ooit..


Lees verder 27 januari 2023   2 jaar oud
groot dikkopje - primair

Veel mensen houden van vlinders, vinden ze mooi en gaan graag op pad om ze te zien te krijgen. Voor een goede bescherming is het ook belangrijk dat we weten welke soorten waar voorkomen. Daarom vragen we mensen om de vlinders die..


Lees verder 26 januari 2023   2 jaar oud

De grootste oorzaak van ontbossing in het Amazonegebied is dat bos moet plaatsmaken voor landbouw. Bij boslandbouw gaan gewassen juist samen met bomen en dieren: een duurzaam alternatief? Een internationaal team onderzoekers..


Lees verder 26 januari 2023   2 jaar oud
Roetschorsschimmel

Roetschorsziekte is een schimmelziekte die voorkomt op de gewone esdoorn. De ziekte komt in Nederland steeds vaker voor als gevolg van de toenemende periodes met droogte en hitte. De schimmel verspreidt grote hoeveelheden sporen..


Lees verder 24 januari 2023   2 jaar oud

Archief