Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 86 van 211 - 2109 Resultaten

Master studente Birte Technau verzamelt uitwerpselen van poolvossen op het onbewoonde schiereiland Hornstrandir op IJsland  (exclusief eenmalig WUR)

Onderzoekers van onder andere Wageningen Marine Research hebben recent in het wetenschappelijke tijdschrift Polar Biology een artikel gepubliceerd, waarin het voorkomen van plastic en ander afval in IJslandse poolvossen wordt..


Lees verder 27 september 2022   2 jaar oud
berm - primair

Ecologisch bermbeheer staat volop in de belangstelling. Op veel plekken zie je bermen en groenstroken waar anders wordt gemaaid dan voorheen. Bij veel gemeenten zijn berichten over biodiversiteitscrisis en insectensterfte..


Lees verder 26 september 2022   2 jaar oud
Grevy's zebra's tijdens record droogte in het noorden van Kenia in 2022.

Recorddroogte vormt een groot risico voor het voortbestaan van één van de meest bedreigde grote zoogdieren van Afrika: de Grévyzebra. Er zijn nog maar 3.000 Grévyzebra's, en ruim 90% procent van deze dieren leeft in de droge..


Lees verder 25 september 2022   2 jaar oud
Recreatie op de Veluwe

Uit een enquête van de Heimans en Thijsse Stichting blijkt dat 91% van de natuurliefhebbers vindt dat de recreatie in de afgelopen tien jaar is toegenomen. Er blijkt een zeer grote wens naar meer toezicht, handhaving en..


Lees verder 24 september 2022   2 jaar oud
Levendbarende hagedis - primair

SoortenNL is de koepel van soortenorganisaties in Nederland. Door het stimuleren van duizenden vrijwilligers voor het verzamelen van waarnemingen en uitvoeren van toegepast onderzoek levert dit kennisnetwerk een belangrijke..


Lees verder 23 september 2022   2 jaar oud

Speciaal voor natuurliefhebbers die meer willen leren over planten, dieren, bomen, paddenstoelen, vlinders, insecten en andere mooie natuur die Nederland rijk is, organiseert SoortenNL voor de derde keer op rij online Nature..


Lees verder 22 september 2022   2 jaar oud
Overal waar je kijkt staan adelaarsvarens en pijpenstrootjes. Die houden van een droge stikstofrijke grond.

De droogte van de afgelopen zomer slaat hard toe in de natuur. Ook in gebieden waarin de laatste jaren juist is geïnvesteerd om ze nat te houden, is weinig water te vinden. Zoals in het hoogveengebied de Deurnsche Peel. "Eigenlijk..


Lees verder 21 september 2022   2 jaar oud
Fuikenopstelling op Marker Wadden om de in- en uittrek van vis in een compartiment te monitoren (eenmalig gebruik WMR)

De ondiepe oeverzones van Marker Wadden vormen een belangrijke kraamkamer voor jonge vis. Via geultjes zijn de meeste van de voedselrijke compartimenten van de eilanden inmiddels bereikbaar voor de vissen. Onderzoeksfuiken in de..


Lees verder 21 september 2022   2 jaar oud
Blauwe vinvis komt boven, van bovenaf gezien.

De wateren ten zuiden van Sri Lanka vormen een uitdaging voor schepen vanwege het grote risico op aanvaringen met blauwe vinvissen. Daarom verlegt de internationale containerrederij MSC nu haar vaarroutes in dit gebied. Met deze..


Lees verder 17 september 2022   2 jaar oud
137-477, N, 201107-10, NL-Hans Farjon, 52.283517 NB-5.124047 OL, Naarden

“De bestudeering van onze zoo uiterst merkwaardige Nederlandsche flora en fauna stuit telkens op de ontstellende omstandigheid, dat een studieveld na eenige jaren van onderzoek plotseling aan de wetenschap wordt ontroofd door..


Lees verder 16 september 2022   2 jaar oud

Archief