Natuurberichten
Pagina 214 van 1702 - 17016 Resultaten

Het aantal bosmuizen en rosse woelmuizen in onze bossen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de hoeveelheid gevulde beukennootjes die in de herfst wordt geproduceerd, de zogenaamde mast. Als er in de herfst veel mast is,..

Het oppervlak stedelijk gebied wordt wereldwijd steeds groter. In steden is sprake van een hitte-eilandeffect. Door de bebouwing en verharding wordt het in steden aanmerkelijk warmer en heter dan daarbuiten. Dat heeft invloed op..
Hoogwatervluchtplaatsen druk bezocht en hulst is er allang klaar voor...

De Dutch Caribbean Nature Alliance en Fundacion Parke Nacional Aruba organiseerden onlangs een symposium over Nature-Based Solutions for Ecosystem Restoration, dat een platform biedt voor experts zoals Arxen Alders om inzichten te..
Het afgelopen jaar was niet alleen het warmste jaar sinds de metingen van het KNMI, maar ook het meest stormachtige. Zomerstorm Poly behoorde zelfs tot de krachtigste in 50 jaar. De laatste storm van dit jaar had de naam Pia en..

Klein kruiskruid is echte winterbloeier en wintertalingen in het hele land...

Nog pas elf jaar geleden verscheen er een atlas van de Nederlandse wilde bijen, waar ook de hommels bij horen. Door het beschikbaar komen van een grote hoeveelheid recente en historische verspreidingsgegevens was het nu alweer..

De grote karekiet, een van de zeldzaamste broedvogels van Nederland, had in 2023 een goed jaar. Hiermee zet de trend van licht herstel van de populatie van deze Rode Lijst-soort door. Dit komt voor een belangrijk deel op conto van..

Er duiken steeds meer exotische wormen in ons land op. Tropische landplatwormen werden al met argusogen beschouwd, omdat ze regenwormen eten en daarom mogelijk een bedreiging voor de bodemvruchtbaarheid vormen. Minder bekend is..