Natuurberichten

Uitgever: Terra Nostra

Pagina 1 van 1 - 5 Resultaten

Bijvoet

De afgelopen weken werden zeer veel graspollen geteld door het LUMC en het Elkerliek Ziekenhuis. Deze aanhoudend hoge concentraties hebben veel gezondheidsklachten opgeleverd. Dat blijkt uit het aantal recepten voor..


Lees verder 12 juli 2023   10 mnd oud
Berk in bloei

De berken en essen komen in bloei waardoor miljoenen mensen hooikoorts krijgen. Deze en andere boomsoorten die allergeen pollen produceren, worden vaak in grote aantallen in de leefomgeving aangeplant. Vanaf vandaag is een..


Lees verder 29 maart 2023   1 jaar oud
Berk in volle bloei

Mensen met hooikoorts worden regelmatig verrast door het grillige verloop van het hooikoortsseizoen. Dit jaar is tijdens de maanden januari-maart en mei-juli minder zelfzorghooikoortsmedicatie verkocht dan in 2021. Maar in april..


Lees verder 8 november 2022   1 jaar oud
600-jarige veterane eik, Beauval-en-Caux te Frankrijk. Mogelijk 600 jaar oud en op 130 centimeter hoogte een diameter van 310 centimeter

Het aantal oude bomen in Nederland is schrikbarend laag. Dit zit vooral in onze cultuur van vernieuwing. En ook stormen, zoals van februari, doen geen goed. De roep om oude bomen te beschermen wordt steeds luider. Ze zijn de..


Lees verder 12 maart 2022   2 jaar oud
Malvawants op kleinbladige linde in Mill

De malvawants is een warmteminnend insect die voor het eerst in 2007 in Nederland is aangetroffen. Recent is gebleken dat de wants zich succesvol in Zuid-Nederland aan het verspreiden is. De malvawants lijkt vooralsnog vooral te..


Lees verder 22 februari 2019   5 jaar oud

Archief