Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 5 van 92 - 911 Resultaten

Putter

Putters zijn mogelijk de mooiste tuinvogels met hun rode gezicht en hun tinkelende lied. Ze werden daarom vaak in kooien gehouden. Dat is natuurlijk nergens voor nodig, deze vogel is ook te bewonderen in de eigen tuin. Een paar..


Lees verder 14 februari 2024   4 mnd oud
Eranthis hyemalis. Winterakoniet

Winterakonieten bloeien écht in de winter en nog even op zoek naar de klapekster...


Lees verder 7 februari 2024   4 mnd oud
Vrouwtje hommel uit de Aardhommelgroep, op de achtergrond de Theetuin van de Hortus Nijmegen

Wie heeft het begin februari nog over goede voornemens? Wat ons betreft kan dat best. Zeker als het gaat om het jaarthema van de botanische tuinen: Plant & insect. De planten in die tuinen zijn er meestal niet vanzelf gekomen,..


Lees verder 4 februari 2024   4 mnd oud
Viburnum tinus, sneeuwbal

Viburnum ruikt sterk en oranje algen op bomen. ..


Lees verder 2 februari 2024   4 mnd oud
Bosbesuil - primair

Hoewel het pas begin februari is, zijn er toch al flink wat nachtvlinders te zien. Tenminste, als je er gericht naar op zoek gaat. Dat kan met licht of met stroop. Van de meer dan achthonderd grotere nachtvlinders zijn er nu in de..


Lees verder 1 februari 2024   4 mnd oud
Egel

De egel is in de laatste jaren sterk afgenomen in Nederland. Daarnaast is de egel vanuit het platteland meer naar het stedelijk gebied getrokken. Hier hebben egels minder last van bijvoorbeeld dassen, maar ook het leven van een..


Lees verder 1 februari 2024   4 mnd oud
Barmsijs

Afgelopen weekend vond de 21e editie van de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Er zijn weer massaal tuinvogels geteld. Ruim 113.000 mensen zagen meer dan 1,5 miljoen vogels. De huismus staat traditiegetrouw op de eerste plaats,..


Lees verder 30 januari 2024   4 mnd oud
halsbandparkiet

Heb jij een halsbandparkiet als tuinvogel? En hazen beleven een frisse voorjaarsromance...


Lees verder 28 januari 2024   4 mnd oud
bosrank zaden

Let op: heggenmussen en heggenwurgers!..


Lees verder 27 januari 2024   4 mnd oud
Gewone grootoorvleermuis winterslaap achter schors

Momenteel houden veel verschillende soorten dieren een winterslaap, waaronder zoogdieren, reptielen en amfibieën. Het Klokhuis heeft hier op 19 januari een aflevering over uitgezonden. Onze collega Julia Schepers vertelt in deze..


Lees verder 25 januari 2024   4 mnd oud

Archief