Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 85 van 90 - 893 Resultaten

Kruisspin in web, GNU-licentie voor vrije documentatie

‘’s Morgens vroeg loop je met je gezicht in een spinnenweb’, een ervaring die we vooral aan de herfst verbinden. De kruisspin, een spin die zijn web vaak in de tuin ophangt, is nu volwassen en actief. Naast zijn bekende ‘wielweb’,..


Lees verder 23 oktober 2010   13 jaar oud
female gewone steekmug culex pipiens copyright BUGSinthepicture Voor gebruik vragen bij hans.smid@wur.nl

De laatste weken zijn er weer muggen binnenshuis te vinden. Maar de zomer is toch voorbij? Hoe kan dat, en geven deze muggen nog overlast?..


Lees verder 21 oktober 2010   13 jaar oud
jonge egels

Diverse egelopvangcentra in het land melden dat ze het nu extra druk hebben met de opvang van jonge egels. Jonge egels komen in een opvangcentrum terecht wanneer ze niet op tijd genoeg reserves hebben aangemaakt voor hun..


Lees verder 19 oktober 2010   13 jaar oud
Potje bramenjam

De braam is zo’n plant die zo gewoon is dat hij de meeste mensen niet opvalt. Toch loont het de moeite er even bij stil te staan, een gratis verantwoorde frisse snack langs de kant van de weg. In de eerste weken van oktober vindt..


Lees verder 15 oktober 2010   13 jaar oud
Boomkikker

Met de amfibieën in Nederland gaat het de goede kant uit. Cijfers van het RAVON-Meetnet Amfibieën laten dit zien. Al komen enkele bijzondere soorten wel uit een heel diep dal en verdienen extra aandacht...


Lees verder 14 oktober 2010   13 jaar oud
Amerikaanse brulkikker

Voor het eerst sinds twintig jaar zijn er weer voortplantende Amerikaanse brulkikkers in Nederland aangetroffen. Na het importverbod eind tachtiger jaren leek de soort verdwenen uit Nederland. In twee vijvers in de omgeving van..


Lees verder 5 oktober 2010   13 jaar oud

Niet geoogste druiven die aan de struik beginnen te rotten zijn uitstekende nachtvlinderlokkers. Nu er minder bloeiende planten zijn wordt fruit steeds aantrekkelijker als voedselbron. Ga ’s avonds maar eens kijken met een..


Lees verder 4 oktober 2010   13 jaar oud
Vleeskleurige orchis in balkonpot

Niet alleen een tuin zit vol verrrassingen, ook een balkon levert bijzondere natuurwaarnemingen op. Dat bleek onlangs uit de melding van een spontaan opgedoken orchidee op een Spijkenisser stadsbalkon...


Lees verder 4 oktober 2010   13 jaar oud

Wanneer er maar een beetje zon is, heb je kans een gehakkelde aurelia in je tuin te zien. Als je bloeiende planten hebt tenminste. De vlinders zijn nu op zoek naar een voorraad voedsel voor de winter...


Lees verder 29 september 2010   13 jaar oud
Snuitkeverlarve vreet plantenwortel aan

Verschillende uitheemse snuitkeversoorten en de inheemse gewone taxuskever veroorzaken veel overlast in tuinen en openbaar groen. Het probleem begon in de Randstad, maar verspreidt zich nu over de rest van het land. De insecten..


Lees verder 19 september 2010   13 jaar oud

Archief