Natuurberichten

Dossier: Wolven

Door de toename van het aantal wolven in Duitsland komen er ook steeds meer wolven in Nederland. De eerste natuurberichten over de wolf verschenen in 2010 op Nature Today. In september 2011 werd voor het eerst in Nederland een wolf gesignaleerd in Duiven, Gelderland. Hieronder staan alle natuurberichten over de wolf op Nature Today bij elkaar. De meest recente berichten staan bovenaan.

Pagina 15 van 15 - 145 Resultaten

Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

Afgelopen zomer zijn op 4 augustus in de Belgische Ardennen filmopnames gemaakt van een wilde wolf. Nadat tal van experts de beelden hadden bekeken, concludeerden zij dat het echt een wilde wolf moest zijn. Het schuwe gedrag, de..


Lees verder 24 september 2011   12 jaar oud
Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

Het TV programma ‘Dieren in Nesten’ pakte op 22 september in het VRT-Journaal uit met spectaculaire beelden van een Wolf die op 4 augustus nabij Gedinne (Namen) kon worden gefilmd. Deze waarneming werd bevestigd door Franse..


Lees verder 22 september 2011   12 jaar oud
Wolf bij Duiven

Verbaasde automobilisten in Duiven zagen vorig weekend waarschijnlijk de eerste wolf in Nederland. Op klaarlichte dag probeerde het dier een weg over te steken, maar vanwege de drukte en alle commotie die ontstond lukte dat niet...


Lees verder 2 september 2011   12 jaar oud
wolf

De gescheiden wolvenpopulaties in Europa lijken elkaar te gaan ontmoeten. Een Italiaanse wolvin stak de Route du Soleil over en liet sporen achter in Catalonië. Wat betekent dat voor de toekomst van de Europese wolven?..


Lees verder 6 april 2010   13 jaar oud

Er is een wolvenroedel ten westen van Berlijn op vierhonderd kilometer van de Nederlandse grens. Zo meldt de website www.wolveninnederland.nl. En op 180 kilometer zit een sollitaire wolf. Die zou in vier dagen in Nederland kunnen..


Lees verder 8 maart 2010   13 jaar oud

Archief