Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 4 van 8 - 77 Resultaten

Landgoed de Boom

Nieuwe natuur ontwikkelen en tegelijkertijd meer ruimte voor landbouw creëren: Landgoed De Boom in Leusden bewijst dat het kan. Dankzij een goede samenwerking tussen de provincie Utrecht en het landgoed komt daar de komende jaren..


Lees verder 25 januari 2023   4 mnd oud
Lac Bay, Bonaire

Wageningen Universiteit and Research presenteert haar resultaten van een reeks ontwerpsessies, workshops en interviews die een visie voor Bonaire in 2050 schetsen. In deze ‘natuurinclusieve visie’werken maatregelen om uitdagingen..


Lees verder 12 januari 2023   4 mnd oud
Patrijs

Eind 2016 ging het PARTRIDGE-project van start. Dit zogeheten Interreg-project wordt gefinancierd door de Europese Unie en loopt tot en met 2023 in Nederland, België, Duitsland, Schotland, Engeland en Denemarken. Het heeft als..


Lees verder 3 januari 2023   4 mnd oud

Momenteel zijn er weer Gewone oesterzwammen te vinden in de natuur en dat nota bene vlak voor de kerst. Iedereen weet hoe Oesterzwammen eruitzien en hoe ze smaken. Ze worden tenslotte massaal gekweekt en te koop aangeboden in..


Lees verder 23 december 2022   5 mnd oud
Vergeten groente divers

Kerstmis staat voor de deur. Voor veel mensen de tijd om gezellig en véél te eten met familie en vrienden. Toch is het ook een goed moment om stil te staan bij hoe we in Nederland met voedsel omgaan. Want het gaat helaas de..


Lees verder 22 december 2022   5 mnd oud
Aanplant voedselbos in Driebergen

Boeren die hun landbouwbedrijf willen verduurzamen met bomen en struiken, kunnen hier vanaf 1 januari 2023 subsidie voor krijgen. Met deze regeling wil de provincie Utrecht invulling geven aan haar strategisch bosbeleid en..


Lees verder 22 december 2022   5 mnd oud
Natuurinclusief groen dak met zonnepanelen

Grastegels, een natuurdam en fauna-sensors; aan de hand van een aantal richtlijnen kunnen kleine bouwwerken omgetoverd worden tot een groene oase. Maar hoe? Kennis Natuurlijk! Heeft in opdracht van telecomaanbieder KPN een tabel..


Lees verder 10 november 2022   6 mnd oud

In Nederland worden veengronden van oudsher drooggelegd voor de landbouw. Drooggelegde veenbodems dalen, waarbij veel broeikasgassen vrijkomen. Om dit te beperken moet het veen weer natter worden gemaakt. Stichting Bargerveen..


Lees verder 1 november 2022   7 mnd oud
Stadsnatuurwandeling met de stadsecoloog van Tilburg, Mischa Cillessen

Samen bouwen aan een natuurinclusieve toekomst. Dat was het thema van Symposium Natuurinclusief Bouwen, de afsluiting van een zesjarige samenwerking tussen vijf Brabantse steden, de Zoogdiervereniging en Vogelbescherming. Met..


Lees verder 22 oktober 2022   7 mnd oud

Trouw presenteerde 6 oktober de jaarlijkse ‘Duurzame top 100’, een lijst voor uitblinkers die zich ‘van onderop’ inzetten voor duurzaamheid. Denk aan doortastende bomenplanters, duurzame voedseltelers en burgerinitiatieven...


Lees verder 13 oktober 2022   7 mnd oud

Archief