Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 6 van 8 - 77 Resultaten

Nina Ravestein

In 2019 ontving Nina Ravestein de Natuurinclusief Bouwen Award van Vogelbescherming Nederland vanwege haar inzet om de bouwwereld meer in balans te brengen met de natuur. In haar ontwerpen zoekt ze bewust naar de verbinding tussen..


Lees verder 29 juni 2021   1 jaar oud
Gierzwaluw

Natuurinclusief bouwen is het bouwen van nu! Investeer in een groene leefomgeving en vergroot het woonplezier van je inwoners. Hoe je dat aanpakt? Ontdek het 22 juni op het symposium 'Heel Brabant bouwt natuurinclusief'. ..


Lees verder 1 juni 2021   2 jaar oud
Biologische landbouw

Provincie Gelderland wil met nieuw beleid gangbare boeren ondersteunen naar onder andere een natuurvriendelijker manier van werken, het sluiten van kringlopen (verminderen van verliezen) en het verlagen van uitstoot van stikstof..


Lees verder 16 april 2021   2 jaar oud

Het versterken van het landschap met landschapselementen is niet alleen een opdracht voor boeren, maar voor iedereen. Dit zei demissionar minister Schouten na ontvangst van het Aanvalsplan Versterking Landschappelijke Identiteit..


Lees verder 30 maart 2021   2 jaar oud
Bruine kiekendief man vliegend boven akker, Rhoon, ZH, 15april2020

Het Buijtenland van Rhoon is een poldergebied van ongeveer zeshonderd hectare onder de rook van Rotterdam. Hier moeten natuur, landbouw en recreatie in de toekomst hand in hand gaan. De hoop is dat verschillende vogelsoorten zich..


Lees verder 31 januari 2021   2 jaar oud
boerderij De Vlakkenburg; Zegenpolder, Buijtenland van Rhoon - op de voorgrond gewone duivenkervel

Onlangs verscheen de integrale rapportage over het experiment met akkernatuur in de Zegenpolder. Dit 75 hectare grote experiment loopt sinds 2017 in opdracht van de provincie Zuid-Holland en maakt deel uit van het Buijtenland van..


Lees verder 7 december 2020   2 jaar oud
Geuldal - primair

Landbouw en biodiversiteit staan volop in de schijnwerpers, maar meestal als tegenpolen. Dat moet veranderen, maar hoe? In een nieuw EU-project wordt onderzocht hoe biodiversiteit het best met landbouw kan samengaan en wat dat..


Lees verder 7 december 2020   2 jaar oud
Slabroek streekboerderij Uden bessen voedselbos

Op de streekboerderij in Slabroek, Uden, worden de principes van agroforestry in de praktijk toegepast. Boer-in-Natuur ontwikkelt er een gevarieerd voedsellandschap van 22 hectare groot. Het bedrijf produceert noten, bessen,..


Lees verder 26 oktober 2020   2 jaar oud
Bloemrijke randen bij de familie Lubbers in Arnhem

Maar liefst twintig Gelderse overheden, boerenorganisaties en natuurclubs hebben op 7 juli de Samenwerkingsovereenkomst Natuurinclusieve landbouw Gelderland ondertekend. Wat klinkt als een formaliteit om abstracte afspraken te..


Lees verder 7 augustus 2020   2 jaar oud
Begrazing door paarden -  Son en Breugel - Natuurinclusieve landbouw

Kan je in twee jaar al verbetering van biodiversiteit constateren als je landbouwpercelen op een natuurinclusieve manier gaat beheren? Drie studenten Toegepaste Biologie van de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, studeerden af op..


Lees verder 6 juli 2020   2 jaar oud

Archief