Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 7 van 14 - 138 Resultaten

De dijk als kleurrijk lint in het landschap Jaap Boheemen

Onze dijken, dammen en duinen beschermen ons tegen het water. Maar de zeespiegel stijgt en de rivieren moeten meer water afvoeren door hevigere neerslag. Moeten we ons zorgen maken dat het water komt of valt het mee? Wat levert..


Lees verder 28 juni 2023   1 jaar oud

Dit jaar is de derde editie van de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen. Met deze Award wil Vogelbescherming ontwerpen en projecten voor het voetlicht brengen die rekening houden mensen en dieren. Wat is het meest..


Lees verder 6 juni 2023   1 jaar oud
Veldleeuwerik vrouw met Nano Fix datalogger van 0,95 gram

In een akkervogelbolwerk op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland wordt vanaf 2014 alles op alles gezet om het de vogels naar de zin te maken. Onderzoek aan veldleeuweriken heeft nu aangetoond dat met een paar laatste beheeraanpassingen..


Lees verder 20 mei 2023   1 jaar oud
Lisdodde veld in het najaar

Op de Friese boerderij de Nije Mieden is een proef gestart met het telen van lisdodde. Deze vorm van natte teelt, ofwel paludicultuur, kan een belangrijke vorm van duurzame landbouw worden. Op de tot voor kort ontwaterde veenweide..


Lees verder 19 mei 2023   1 jaar oud
Gerjo en Jara bij kalf en koe (NIET VOOR ALGEMEEN GEBRUIK)

Je ziet precies waar de weilanden van boer Gerjo Koskamp en vennoot Jara van Rooij in het Gelderse Halle beginnen en waar ze eindigen. Eind april kleuren ze geel van paardenbloem, in mei overheerst het wit van klaver. Daartussen..


Lees verder 19 mei 2023   1 jaar oud
Grutto voor lead

Bote en Astrid de Boer uit het Friese Tjerkwerd hebben gisteren uit handen van Vogelbescherming Nederland de Gouden Grutto ontvangen. Het Friese echtpaar krijgt de prijs vanwege hun inzet voor de weidevogels. Dankzij hun..


Lees verder 17 mei 2023   1 jaar oud
Bosbrand landbouwgrond, Brazilië.

In de eerste vier maanden van 2023 is in het Braziliaanse Amazonegebied 38 procent minder ontbost dan in dezelfde periode vorig jaar. In de savannes van de Cerrado is in dezelfde periode echter 17 procent méér natuur verwoest door..


Lees verder 12 mei 2023   1 jaar oud
Phasianus colchicus. Fazant, paar

Het broedseizoen is weer in volle gang. In de periode tot eind juli hebben veel vogels, maar ook insecten en zoogdieren, baat bij een veilige omgeving waar ze niet snel verstoord worden. Slootkanten, perceelsranden, bufferstroken,..


Lees verder 9 mei 2023   1 jaar oud
Grote weerschijnvlinder

Dat Knepp Castle in West-Sussex een beroemd voorbeeld is geworden van natuurontwikkeling, komt mede door het aanstekelijke boek ‘Wilding’ van Isabella Tree. Met veel details en voorzien van gedegen achtergrondinformatie beschrijft..


Lees verder 7 mei 2023   1 jaar oud
President Lula erkent officieel zes nieuwe inheemse gebieden.

Reden voor een feestje, want maar liefst zes nieuwe inheemse gebieden in Brazilië zijn officieel erkend. President Luiz Inácio Lula de Silva maakte dit bekend tijdens de grootste samenkomst van inheemse mensen in Brazilië (Free..


Lees verder 5 mei 2023   1 jaar oud

Archief