Natuurberichten

Pagina 124 van 1533 - 15321 Resultaten

Rode zonnewijzer (Trithemis arteriosa). Een van de 'Afrikaanse' soorten die sterk profiteren van klimaatverandering

Afrikaanse en Oriëntaalse libellensoorten gaan in het Midden-Oosten sterk toenemen en in delen van Turkije en de Levant zal het aantal soorten dat afhankelijk is van stromend water sterk afnemen. Dat blijkt uit een deze week..


Lees verder 10 juni 2023   10 mnd oud
Een grote kudde Afrikaanse olifanten loopt langs een drinkplaats in Hwange National Park in Zimbabwe.

Tien jaar geleden vond een van de zwaarste gevallen van stroperij in zuidelijk Afrika ooit plaats. Stropers hadden drinkplaatsen en zoutlikstenen vergiftigd met cyanide, wat minstens 300 olifanten het leven kostte. Maar nu is de..


Lees verder 10 juni 2023   10 mnd oud
Steenmarter

Jonge steenmarters ruiken marterpaden en zeldzame witwangstern ziet eruit als visdief...


Lees verder 10 juni 2023   10 mnd oud

Veel duikers hebben het voeren van koraalduivels aan murenen en haaien in het Nederlands Caribisch gebied gepromoot als een manier om deze soorten te verleiden zelfstandig op deze invasieve vissen te gaan jagen. Helaas kan het..


Lees verder 9 juni 2023   10 mnd oud
Een van de projecten die door INNO is gefinancierd. Het is een manier om vissen bij bedreigde koralen te helpen om zich beter voort te planten.

Het Wereld Natuur Fonds kennen we van grote internationale projecten. Maar wist je dat ze ook kleine initiatieven steunen? Het WWF INNO-fonds geeft twee keer per jaar subsidies aan Nederlandse stichtingen met een vernieuwend idee..


Lees verder 9 juni 2023   10 mnd oud
Moeder en pup klapmuts

Eind maart beviel een klapmuts op Vlieland van een jong. Hoe bijzonder is het dat deze Arctische zeehond, die normaal in de ijskoude zeeën rondom Groenland voorkomt, ook in Nederland is gezien? En hoe gaat het over het algemeen..


Lees verder 9 juni 2023   10 mnd oud
Het oranjetipje vloog goed dit voorjaar

In het webinar ‘Natuurdata: wat kun je er mee?’, dat plaatsvond op 26 mei 2023, vertelden experts van diverse organisaties wat natuurdata precies zijn. Ze spraken ook over hoe waarnemingen worden gedaan, gestructureerd,..


Lees verder 9 juni 2023   10 mnd oud
Azuurwaterjuffer

Azuurwaterjuffer veel gezien en penningkruid begint te bloeien...


Lees verder 9 juni 2023   10 mnd oud

De afgelopen jaren deed de visserijsector samen met wetenschappers onderzoek naar de duurzame vangst van de halfgeknotte strandschelp, een schelpdier uit de Noordzee. Ook vogelbeschermers deden mee, om samen meer kennis op te doen..


Lees verder 8 juni 2023   10 mnd oud
Bergeend met jongen

De Europese Natuurherstelwet is van cruciaal belang voor onze natuur en bovendien nodig om toekomstige uitdagingen op het gebied van klimaat, voedselzekerheid en gezondheid aan te kunnen. Desondanks ligt het voorstel van de..


Lees verder 8 juni 2023   10 mnd oud

Archief