Natuurberichten

Pagina 1268 van 1533 - 15323 Resultaten

Grutto, vrouwtje

Na het succesvolle broedseizoen van 2010 is 2011 voor de weidevogels in de Friese weidevogelgebieden van Natuurmonumenten eveneens een goed jaar...


Lees verder 23 juli 2011   12 jaar oud
Korhoen, man

Drie natuurorganisaties zijn gestart met een zenderonderzoek, om inzicht te krijgen in de overlevingskansen van het korhoen op de Sallandse Heuvelrug...


Lees verder 22 juli 2011   12 jaar oud
Tadorna ferruginea Casarca Saxifraga Piet Munsterman

Op de Natte Hond, in het Eemmeer bij Blaricum (NH), zijn de afgelopen weken grote aantallen casarca’s waargenomen. Er werden hier in juli, net als vorig jaar ruim 600 casarca’s geteld. Nergens in West-Europa worden er zoveel..


Lees verder 22 juli 2011   12 jaar oud
slapende mannetjes langhoornbij

De recente zomerdip speelt niet alleen terrasjesgasten en festivalgangers parten, ook insecten moeten een schuilplaats zien te vinden tijdens ongunstige weersomstandigheden. Wilde bijen hebben hiervoor verschillende strategieën..


Lees verder 22 juli 2011   12 jaar oud

In het voorjaar zijn er vooral veel juffertjes te zien, maar in de loop van de zomer verschijnen steeds meer glazenmakers, grote libellen die zouden steken en vanwege hun vlucht vergeleken worden met helikopters...


Lees verder 22 juli 2011   12 jaar oud
Bruinrode wespenorchis

Enkele weken geleden werden in Zuid-Limburg enkele exemplaren van de Bruinrode wespenorchis aangetroffen. Er was al een paar jaar geen melding meer gedaan van deze soort...


Lees verder 21 juli 2011   12 jaar oud
Mannetje Roodknie-dikpootspringspin (foto: Pierre Oger, ARABEL-beeldbank)

De nieuwe media zorgen naast veel spam ook voor interessante ontdekkingen. De eerste vondst van de Roodknie-dikpootspringspin in België kwam aan het licht via een ongewervelden-forum. De spin werd pas tien jaar geleden..


Lees verder 21 juli 2011   12 jaar oud
Wesp. GFDL-licentie

Het wespenseizoen staat voor de deur. Het aantal wespennesten in Nederland ligt gemiddeld twintig procent hoger dan vorig jaar en elf procent lager dan het wespenjaar 2009. Het is nog onduidelijk hoe groot de overlast dit jaar zal..


Lees verder 21 juli 2011   12 jaar oud
Roepende poelkikker. Foto voor thumbnail

Tot het einde van de zomer zijn groene kikkers nog goed te horen en zien, en nu ook makkelijker te onderscheiden dankzij de nieuwe herkenningskaart groene kikkers die recent is vrijgegeven door RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen..


Lees verder 20 juli 2011   12 jaar oud

In Nederland groeien verschillende soorten lichtgevende paddenstoelen. Ze zijn door de lichtvervuiling moeilijk waar te nemen. Wie echter de moeite neemt paddenstoelen in het donker te bekijken kan ze ook in onze bossen..


Lees verder 20 juli 2011   12 jaar oud

Archief