Natuurberichten

Pagina 730 van 1535 - 15345 Resultaten

Monophyllus flip

De vleermuizen van St Eustatius zijn voor het eerst in kaart gebracht in een samenwerking tussen een Amerikaans en een Nederlands team vleermuisonderzoekers. Bij zwembaden vingen ze drie soorten. De grootste vleermuisdiversiteit..


Lees verder 29 maart 2018   6 jaar oud
Fauna passage bestuur

Met het uitrollen van een groene loper is op 23 maart faunapassage Kootwijkerzand geopend. ProRail bouwde deze gigantische passage met aannemer Mobilis - Hegeman. Nu de bouwhekken weg zijn, hebben de dieren de ruimte om veilig..


Lees verder 29 maart 2018   6 jaar oud
Boomkikker verkeersslachtoffer

Geef platgereden, doodgevroren of deels gepredeerde amfibieën een tweede leven! Deze dode dieren kunnen ons verder helpen bij het onderzoek naar onder andere virussen, schimmels en decompositie. Zo hopen we op termijn onze..


Lees verder 28 maart 2018   6 jaar oud
Wulp PPZ

De wulp is een nieuwkomer op de Rode Lijst: het aantal broedparen nam sinds 1990 met de helft af. In Nederland is de wulp meer en meer gaan broeden in agrarisch gebied. Om de wulp in Drenthe een steun in de rug te geven, werken..


Lees verder 28 maart 2018   6 jaar oud
Grutto

Wat is nou precies een Rijke Weide? Welke zuivel draagt écht bij aan het leven op de Nederlandse weilanden? Met de campagne 'Elke meter telt!' geeft Vogelbescherming antwoord op deze vragen. Want alleen met écht duurzame zuivel..


Lees verder 27 maart 2018   6 jaar oud
Grote waternavel

Nu het voorjaar haar intrede doet, is het hoog tijd om uit te kijken naar Grote waternavel. Deze invasieve waterplant kan zich na een reeks milde winters sterk uitbreiden. Maar de combinatie winterse vrieskou en lage waterstanden..


Lees verder 27 maart 2018   6 jaar oud
Dood hout leeft

Op de net verschenen Europese Rode Lijst van doodhoutkevers staan 93 soorten die bedreigd zijn. Het verlies aan zeer oude, dikke en holle bomen is daar een belangrijke oorzaak van. In Nederland wordt momenteel helaas vrijwel geen..


Lees verder 26 maart 2018   6 jaar oud
tweestreepvoorjaarsuil - primair

Door de langdurig lage temperaturen zijn ze niet heel vroeg dit jaar, maar toch worden nu diverse voorjaarsuilen gemeld. Deze nachtvlinders vliegen in maart en april en kun je het best te zien krijgen door ze te lokken door een..


Lees verder 26 maart 2018   6 jaar oud

Bij de snerpende kou van de afgelopen tijd zullen weinig mensen eraan gedacht hebben om naar paddenstoelen te zoeken. Een schaatstochtje over sloot en plas bood echter een unieke gelegenheid om enkele afgestorven oeverplanten te..


Lees verder 25 maart 2018   6 jaar oud
Donkere klaverzandbij

Hoe gaat het met de wilde bijen van Noord-Brabant? Deze vraag hoopt de Provincie over enkele jaren te kunnen beantwoorden met de resultaten van een bijenmonitoring op provinciaal niveau. Tijdens de eerste rondes in 2017 zijn 156..


Lees verder 25 maart 2018   6 jaar oud

Archief