Natuurberichten

Pagina 731 van 1535 - 15346 Resultaten

Donkere klaverzandbij

Hoe gaat het met de wilde bijen van Noord-Brabant? Deze vraag hoopt de Provincie over enkele jaren te kunnen beantwoorden met de resultaten van een bijenmonitoring op provinciaal niveau. Tijdens de eerste rondes in 2017 zijn 156..


Lees verder 25 maart 2018   6 jaar oud

Klimaatverandering heeft vele gezichten. Sommige effecten zijn heel zichtbaar, andere vallen niet meteen op. Zo verandert onder water de rol van algen en waterplanten bij het bewaren van de belangrijke ‘koolstofbalans’...


Lees verder 24 maart 2018   6 jaar oud
Koolmezen en pimpelmezen in één kast, 2017

Uit het jaarverslag van de landelijke werkgroep NESTKAST blijkt dat in 2017 de nestbouw en eileg van onder andere Koolmees en Ringmus zeer vroeg op gang kwam. Door de koele tweede helft van april en de lage voedselbeschikbaarheid..


Lees verder 23 maart 2018   6 jaar oud
Verlanding in Venrode-Midden

De vennen bij Oisterwijk en Boxtel nemen in Nederland een heel bijzondere plaats in: door de variatie tussen de vennen is vrijwel het gehele scala aan levensgemeenschappen van vennen hier aanwezig. Al ruim een eeuw worden ze..


Lees verder 23 maart 2018   6 jaar oud
Wezel

Het gaat helaas niet heel goed met wezel, hermelijn en bunzing in Nederland. Deze kleine marters zijn daarom beschermd in de provincies Noord-Brabant en Noord-Holland. Om deze kleine struikrovers te helpen hebben de..


Lees verder 22 maart 2018   6 jaar oud
oranje berkenspanner - primair

Net als de voorgaande jaren komen er nu, begin maart, al weer waarnemingen van de kleine vuurvlinder binnen op de invoerportals. Dat is heel bijzonder, want die vliegt normaal gesproken pas vanaf half april. Het is dan ook vast..


Lees verder 22 maart 2018   6 jaar oud
Plastic afval drijvend in rivier

Begin dit jaar ging de landelijke Zwerfafvalophaalregeling (ZOR) van kracht. Deze regeling houdt in dat door derden langs de oevers verzameld afval kosteloos wordt afgevoerd en verwerkt. Rijkswaterstaat wil zo stimuleren dat er..


Lees verder 22 maart 2018   6 jaar oud
Huiszwaluw

2018 is het Jaar van de Huiszwaluw. Dat betekent een jaar lang extra publiciteit en onderzoek voor deze prachtige soort. Jip Louwe Kooijmans, stadsvogeldeskundige en huiszwaluwkenner bij Vogelbescherming: “Hoe meer mensen we..


Lees verder 21 maart 2018   6 jaar oud
De Zumpe in het voorjaar

Vorig jaar is het zuidelijk deel van het natuurgebied De Zumpe bij Doetinchem opnieuw ingericht. Deze winter is duidelijk te zien dat het gebied veel natter is geworden. Dat belooft wat voor de toekomst!..


Lees verder 21 maart 2018   6 jaar oud
Aangeleverd via de Vogelbescherming
Winterkoning

95% van de Nederlanders zou meer vogels in de tuin willen, blijkt uit onderzoek door onderzoeksbureau GfK dat deze week is gepubliceerd door Vogelbescherming Nederland. Toch is maar liefst 40% van de tuinen bestraat en doen veel..


Lees verder 20 maart 2018   6 jaar oud

Archief