Natuurberichten

Pagina 961 van 1532 - 15319 Resultaten

Otter.
EENMALIG GEBRUIK

Een paar weken geleden werd weer een zogend ottervrouwtje doodgereden. Dit keer ten noorden van Zwolle. Na bijna twee weken heeft een medewerker van het Waterschap Groot Salland de twee otterjongen gevonden. Het gaat redelijk goed..


Lees verder 28 november 2014   9 jaar oud
viltige aardster - eenmalig gebruik

Dit najaar werd in België een nieuwe aardster ontdekt, waardoor ons land nu 20 soorten aardsterren telt. Het gaat om bolvormige paddenstoelen die als opruimer in de bodem leven en stervormig openbarsten wanneer ze rijp zijn. De..


Lees verder 28 november 2014   9 jaar oud
Nederland kent een groot aantal vogelrijke wetlands, waar doelstellingen gelden voor het aantal vogels

Nederland is van grote internationale waarde voor vogels door het grote oppervlak aan waterrijke gebieden. Echter, veel gebieden voldoen nog niet aan de Europese beschermdoelen. Zo blijkt uit de jaarlijkse Vogelbalans die Sovon..


Lees verder 28 november 2014   9 jaar oud

Als je nu ’s avonds als het net donker is buiten loopt kun je soms in het schijnsel van een straatlantaarn of in de koplampen van een auto witachtige vlindertjes zien vliegen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om kleine..


Lees verder 27 november 2014   9 jaar oud

Al vanaf 12 november bevindt zich een Afrikaanse woestijngrasmus in Polder Gnephoek bij Alphen aan den Rijn. Dit is niet alleen de eerste waarneming van deze zangvogelsoort voor Nederland, maar ook voor heel het noorden van..


Lees verder 27 november 2014   9 jaar oud
ransuil - eenmalig gebruik

Nu de winter voor de deur staat en de dagen alsmaar killer en donkerder worden, zoeken we elkaar met z’n allen op of kruipen we knus bij elkaar om de kou tegen te gaan. Net als ons zoeken ook de ransuilen elkaar in deze tijd van..


Lees verder 27 november 2014   9 jaar oud

De grote modderkruiper is na 20 jaar teruggevonden in het Drentsche Aa-gebied. Een enkele boswachter wist zich nog wel te herinneren dat de grote modderkruiper zo'n 20 jaar geleden in het stroomgebied van de Drentsche Aa voorkwam...


Lees verder 27 november 2014   9 jaar oud
Een zandbij met volle 'stuifmeelmanden' op een akkergoudsbloem (foto: Alvesgaspar)
CC-by-SA 3.0 licentie

Uit onderzoek van stuifmeel van bijen uit museumcollecties blijkt dat het verlies aan bloemen in het landschap wel eens een belangrijke oorzaak van de achteruitgang van wilde bijensoorten zou kunnen zijn. Dit werd al langer..


Lees verder 27 november 2014   9 jaar oud
Halichoerus grypus. Grijze zeehond

Zwaar verminkte bruinvissen die jaarlijks bij vele tientallen in Nederland aanspoelen zijn slachtoffer van grijze zeehonden. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht, IMARES Wageningen UR en het NIOZ Koninklijk..


Lees verder 26 november 2014   9 jaar oud
Impressie van de Vismigratierivier. De Vismigratierivier krijgt door de getijdenwerking een brakwatermilieu. Aan het einde zit een slot zodat er geen druppel zout het IJsselmeer in komt (foto: Programma Rijke Waddenzee en De Nieuwe Afsluitdijk)

Goed nieuws afgelopen week voor vissen. Over een paar jaar komt er een gat in de Afsluitdijk zodat vissen weer vrij kunnen zwemmen tussen het zoute water van de Waddenzee en het zoete water van het IJsselmeer tot ver in het Duitse..


Lees verder 26 november 2014   9 jaar oud

Archief