Natuurberichten

Pagina 965 van 1535 - 15350 Resultaten

Impressie van de Vismigratierivier. De Vismigratierivier krijgt door de getijdenwerking een brakwatermilieu. Aan het einde zit een slot zodat er geen druppel zout het IJsselmeer in komt (foto: Programma Rijke Waddenzee en De Nieuwe Afsluitdijk)

Goed nieuws afgelopen week voor vissen. Over een paar jaar komt er een gat in de Afsluitdijk zodat vissen weer vrij kunnen zwemmen tussen het zoute water van de Waddenzee en het zoete water van het IJsselmeer tot ver in het Duitse..


Lees verder 26 november 2014   9 jaar oud
gewone padden op trek

Een file van Almere tot aan Amsterdam; zo lang zou de stoet padden, kikkers en salamanders zijn, wanneer alle dieren die voorjaar 2014 door vrijwilligers zijn overgezet achter elkaar gezet zouden worden. De paddenwerkgroepen..


Lees verder 26 november 2014   9 jaar oud

In het park rondom Recreatieplas Het Twiske vlakbij Oostzaan werd een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens een wandeling van twee leden van de NMV werd een groep champignons aangetroffen. De puntgave exemplaren vielen op vanwege..


Lees verder 26 november 2014   9 jaar oud

Niet de vermeende verspreiding door trekvogels, maar de grootschalige industriële pluimveehouderij vormt de basis van het probleem met vogelgriep. Dat stelt Natuurpunt in een reactie op de uitlating van het FAVV van 24/11/2014...


Lees verder 25 november 2014   9 jaar oud
Eekhoorn boombrug Roermond VOOR EENMALIG GEBRUIK

Nu de bladeren van de bomen en struiken vallen zijn de eekhoorns steeds beter te zien. Maar er zijn ook omstandigheden waarbij eekhoorns sowieso opvallen en dat is als ze doodgereden op de weg liggen. Jaarlijks vinden vele..


Lees verder 25 november 2014   9 jaar oud
Pelikanen

Meer dan 350 belangrijke natuurgebieden dreigen voor altijd verloren te gaan. Dat is de uitkomst van een groot onderzoek door BirdLife International...


Lees verder 25 november 2014   9 jaar oud
Lepomis gibbosus. Zonnebaars
Foto: Tino Strauss, GNU-FD licentie

De zonnebaars is de afgelopen decennia sterk toegenomen in aantal en verspreiding. Deze roofzuchtige uitheemse vis richt grote schade aan onder populaties van amfibieën en ongewervelden. Natuurbeheerders zitten met de handen in..


Lees verder 25 november 2014   9 jaar oud

Iedereen heeft wel eens gevoeld hoe een brandnetel kan prikken. Dit irriteert niet alleen onze handen maar bijvoorbeeld ook de tong van een grote grazer. Nu in november de temperatuur afneemt, verliest de plant zijn stekeligheid..


Lees verder 24 november 2014   9 jaar oud

In 2015 start De Vlinderstichting met partners in Friesland een onderzoek naar het beheer van open grasland voor vlinders en bijen. Die kennis is op dit moment onvoldoende aanwezig, vinden zowel Friese agrariërs, natuurbeheerders..


Lees verder 24 november 2014   9 jaar oud
Hoge dichtheden aan emelten

Door de zeer gunstige weersomstandigheden dit jaar zijn emelten, de larven van de langpootmug, al opvallend groot en komen ze met honderden exemplaren per vierkante meter in graslanden voor. 2014 is al het 5de jaar op rij waarin..


Lees verder 23 november 2014   9 jaar oud

Archief